CNAIR a stabilit câștigătorul pentru proiectarea și construcția unui Pod nou la Cosmești, peste Siret
Cosmești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat Asocierea SA&PE Construct – Tehnostrade drept câștigătoarea procedurii de atribuire a contractului pentru construcția unui Pod nou la Cosmești, peste Siret, pe DN 24, ce include și un drum nou de aproximativ 5,6 km.

Valoarea contractului este de 146,5 milioane de lei (fără TVA), proiectarea și execuția având o durată de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor, de 120 de luni.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (jud. Galați) a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești, în lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou, partea carosabilă a celui existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, a precizat CNAIR.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană pregătește al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Câştigător desemnat pentru elaborarea documentației necesare Variantei Ocolitoare Iaşi Est

 

Adaugati comentariu