Cifra de afaceri a Gefco Group a depăşit 2 mld. de euro în primul semestru

Gefco Group, jucător global în domeniul logisticii industriale şi lider european în domeniul logisticii auto, a obţinut, în primele şase luni din acest an, venituri de 2,262 miliarde euro şi un profit înainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) de 115 milioane euro.În prima jumătate a anului 2017, grupul Gefco a realizat o cifră de afaceri de 2,262 miliarde de euro, cu până la 1,9% mai mult în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2016. Această creştere a fost determinată în principal de piaţa europeană auto aflată în revenire, de economia europeană consolidată şi de concentrarea continuă a eforturilor companiei pentru extinderea portofoliului său de clienţi cu conturi globale.

Pentru primele şase luni ale anului, EBITDA se ridică la suma de 114,8 miliarde de euro, în creştere cu 25,8% comparativ cu semestrul 1 al anului 2016. Potrivit reprezentanşilor companiei, această îmbunătăţire semnificativă a rentabilităţii este rezultatul politicii proactive care vizează optimizarea managementului achiziţiilor şi reducerea costurilor fixe. Modelul de afaceri „asset-light” (active de bază) al grupului a contribuit, de asemenea, la un management eficient al costurilor de către companie. Cu un grad de îndatorare foarte mic, compania se bucură de o situaţie financiară solidă.

„După prima jumătate a anului, Gefco confirmă tendinţa pozitivă, în care s-a înscris deja din 2016, a performanţelor operaţionale şi financiare, cu o creştere a EBITDA de 25,8%. Mai mult decât atât, creşterea veniturilor cu 1,9% demonstrează caracterul solid al relaţiilor cu clienţii noştri fideli şi performanţa comercială puternică şi constantă înregistrată în cadrul portofoliului nostru amplu de clienţi, în care am realizat o creştere de 6%, a declarat Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului Gefco.

Cu peste 65 de ani de experienţă dobândită în industria de automobile, unul dintre cele mai complexe şi solicitante sectoare logistice, Gefco operează la nivel mondial pentru a gestiona şi a optimiza lanţuri de aprovizionare complexe. Noile contracte din 2017 sunt dovezi concrete de recunoaştere a know-how-ului său unic. Acest lucru este evidenţiat prin parteneriatul extins cu Volkswagen în Argentina pentru fabricile sale din Rosario şi Buenos Aires, cu Auto 1, lider în comerţul electronic cu autoturisme second-hand, în Europa Centrală, şi cu BMW în Marea Britanie, unde GEFCO oferă o gamă largă de servicii de gestionare a vehiculelor rulate şi a pieselor pentru autoturisme şi motociclete noi, împreună cu o soluţie de retragere din flotă a vehiculelor care au ajuns la sfârşitul primului ciclu de utilizare.

Grupul îşi oferă expertiza pentru a ajuta producătorii să-şi stimuleze competitivitatea în diferite sectoare ale industriei. Numărul lor în creştere şi încrederea câştigată de-a lungul anilor sunt încă o dovadă a expertizei grupului. Acest lucru se reflectă în noile colaborări extinse în prima jumătate a anului 2017, cu Kiabi, un brand francez de îmbrăcăminte, pentru magazinele acestuia din Normandia şi sud-vestul Franţei, şi cu un lider în industria petrolului cu sediul în Marea Britanie, pentru a furniza către CIS doze de lubrifiant printr-o soluţie de servicii logistice multimodale. Mai mult, Gefco şi-a continuat strategia de diversificare a portofoliului său profitând de oportunităţile oferite de piaţa dinamică din sectorul Ştiinţelor Naturale şi Sănătăţii, dezvoltând, în mod special, soluţiile sale de service oferite către Mundipharma Medical Company. Compania a extins, de asemenea, susţinerea oferită în domeniile umanitare şi de ajutorare.

Gefco oferă proiectarea şi implementarea schemelor de logistică alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Prezent în 150 de ţări, compania este unul dintre primele 10 grupuri europene de top. A realizat o cifră de afaceri de 4,2 de miliarde euro în 2016 şi are 12.000 de angajaţi. Cu peste 300 de afaceri locaţii la nivel mondial, îşi desfăşoară activităţile pe cele cinci continente.

Adaugati comentariu