Cererea Euroins de suspendare a amenzilor de 1,6 mil. lei, respinsă de Curtea de Apel București

Curtea de Apel București a respins ca nefondată cererea societății de asigurare Euroins cu privire la suspendarea aplicării sancțiunilor și măsurilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul lunii septembrie.euroins

În urma activității de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, Euroins a fost sancționată, la data de 28 septembrie 2020, cu o amendă de 1,5 milioane de lei, ca urmare a constatării unei serii de deficiențe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerințele legislației Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum și cu privire la modul de determinare și de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerința de capital de solvabilitate și cerința minimă de capital.

În plus, societatea are obligația de a transmite ASF un plan de finanțare și de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii.

De asemenea, potrivit deciziei Curții de Apel, societatea trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficiențele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Într-un alt dosar, instanța a respins ca neîntemeiată și cererea de suspendare al unei alte sancțiuni aplicate de ASF tot la finalul lunii septembrie 2020, prin care Euroins a fost amendată cu 100.000 lei, iar directorului executiv, Milena Guentcheva, i-a fost retrasă aprobarea.

 

CITEȘTE ȘI:

Digitalizarea a ajuns și în stațiile ITP

Noul magazin online de piese de origine lansat de Auto Italia

Autostrada Transilvania, după 17 ani. Se circulă doar pe 88 km din 416 km

 

 

Adaugati comentariu