Cele mai tranzitate puncte de frontieră


Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România, însă, spun sursele citate, media timpilor de aşteptare rareori a depăşit 30 de minute.
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare – 260.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova – 159.000 persoane şi cu Bulgaria – 68.800 persoane.
Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albiţa cu 66.000 de persoane şi P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane.
„Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, în continuare vor fi menţinute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, menţionează Poliţia de Frontieră.
La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 16/15 de benzi de control pe sens.
- pe raza jud. Giurgiu:
– P.T.F. Giurgiu – Ruse - pe raza jud. Constanţa:
– P.T.F. Vama Veche – Durankulak
– P.T.F. Ostrov – Silistra
– P.T.F. Negru Vodă – Kardam
– P.T.F. Lipniţa – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00
– P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00. - pe raza jud. Dolj:
– P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
– P.T.F. Calafat – Vidin - pe raza jud. Călăraşi:
– P.T.F. Călăraşi – Silistra (Bac) - pe raza jud. Teleorman:
– P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)
– P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (Bac)
„Menţionăm că, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
De exemplu, în apropierea P.T.F. Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop P.T.F. Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă P.T.F. Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.