Cele mai avansate baterii pentru automobile electrice: tehnologii de top

Goana după electrificare a încins spiritele. Pe de o parte, normele tot mai restrictive legate de emisii, pe de altă parte deschiderea tot mai multor clienți spre noua tehnologie au forțat barierele. Acumulatorii devin din ce în ce mai ieftini, ajung să înmagazineze mai mult curent și se încarcă mai repede. Și, peste toate, promit o durată de viață mai mare. Iată cele mai avansate baterii pe care le vom găsi în autovehicule în viitorul apropiat.Platforma MEB

1. Acumulatorul Blade de la BYD

Chinezii își fac probleme legate de siguranță și dezvoltă o baterie stabilă la impact. Iar cel mai dur test de stabilitate la testul de penetrare, pe care acumulatorul l-a trecut fără probleme. În acest test, un cui este introdus în acumulator și apoi retras, iar în cazul bateriilor actuale, electrolitul lichid se scurge prin gaura făcută de cui, urmând apoi o degajare de fum (și, în cele mai multe cazuri, incendiul). Mai mult, în urma testului, temperatura suprafeței acumulatorului Blade a măsurat cel mult 60°C (și chiar 30°C în anumite zone), în timp ce bateriile Li-ion ajung la 500°C și se aprind.

Iată 5 trucuri pentru a prelungi viața acumulatorului!

Și alte teste au fost trecute cu succes, printre care îndoirea, comprimarea, încălzirea la 300°C și supraîncărcarea la 260%: în niciunul dintre cazuri nu a luat foc.

Cele mai avansate baterii - BYD Blade

Bateria Blade are și alte avantaje, printre care structura internă optimizată, care îi permite să încapă în jumătate din spațiul uneia Li-ion cu capacitate identică.

Apasă 2!

Adaugati comentariu