Advertisement

Cel mai ieftin automobil electric din 2020 floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Cel mai ieftin automobil electric din 2020 este o operă General Motors!

Cel mai ieftin automobil electric din 2020 este o operă General Motors!

Probabil nu te-ai fi așteptat ca cel mai ieftin automobil electric să fie produs de o renumită companie mondială. Ei bine, General Motors (GM) a început vânzarea sa în China la prețul de… 5.146 de euro!

Ce-ți trebuie ca să te miști prin oraș? Două locuri, ca să nu te plictisești singur, un plafon deasupra capului ca să nu te plouă, un radio ca să treci ușor prin minutele de ambuteiaj și un sistem de climatizare ca să nu te atace căldura reflectată de betoanele primarilor.

➡ GM mai are o mini-electrică ”trăsnet” în portofoliu! 💡

Adică… mai puțin decât ce-ți poate oferi cel mai ieftin automobil electric, produs de compania Wuling Motors, în colaborare cu General Motors și SAIC. Pentru că, crezi sau nu, în cei 2.917 mm lungime, Hong Guang MINI EV oferă 4 locuri, iar dacă pliezi bancheta, lași liberi… 741 litri pentru bagaje! Adică mai mult decât ai putea cumpăra vreodată într-o zi de shopping. În plus, mai are la interior și 12 spații de depozitare.

Cel mai ieftin automobil electric: date tehnice

Dar nu spațiul interior este trăsătura definitorie a mini vehiculului, ci prețul de pornire, echivalent a aproape 5.200 de euro! Deci, dacă s-ar importa în România, după aplicarea discountului Rabla Plus, prețul final ar fi 2.600 de euro!

Ce primești pentru suma asta? Un sistem de propulsie pur electric de 27 CP și 85 Nm, care poate imprima vehiculului o viteză maximă de 100 km/h. Acesta este alimentat de o baterie cu capacitatea de 13,82 kWh, care asigură o autonomie maximă declarată de 170 km și care se încarcă peste noapte de la o priză casnică de 220V.

 

➡ Flotă de microbuze electrice Karsan la Suceava 💡

Te temi să nu fie doar un chinezism care poate exploda la primul impact sau care poate face scurt circuit când treci prin bălți? Nu-ți fie frică, pentru că are o caroserie realizată în proporție de 57% din oțel înalt aliat și o baterie complet izolată, care a primit calificativul IP68 legat de rezistența la apă și care a fost supusă la 68 de teste de siguranță.

 

via gmwhattevtobuy.com

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...