Cehia a eliminat carantina și cea de-a doua testare anti-Covid pentru români

Cehia a revizuit condiţiile de intrare pentru români, țara noastră fiind inclusă în categoria statelor cu risc mediu de infectare (lista portocalie), a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.
Cehia

Noile măsuri se aplică de la data de 24 mai, iar principalele modificări vizează eliminarea obligativităţii carantinării şi a celei de a doua testări în termen de 5 zile de la sosirea în Cehia.

Astfel, începând cu data de 24 mai, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Cehiei cu condiţia:

  • completării, anterior sosirii în Cehia, a Formularului Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz;
  • prezentării la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte sau a unui test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecării spre Cehia;
  • purtării unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent sau o mască chirurgicală de unică folosinţă în afara domiciliului, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Cehia.

Totodată, persoanele care sosesc din România şi tranzitează teritoriul ceh în maximum 12 ore sunt exceptate de la obligaţiile completării Formularului Electronic de Localizare şi prezentării rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Rămâne obligatorie purtarea unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent în locurile publice.

MAE subliniază că, în continuare, nu sunt permise călătoriile în Republica Cehă în scop turistic.

Rămâne în vigoare obligativitatea studenţilor, elevilor şi lucrătorilor de a prezenta unităţii de învăţământ, respectiv angajatorului rezultatul negativ al unui test înainte de începerea activităţii.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Praga: 00420 – 607 078 501. MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de internet http://praga.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/.

 

CITEȘTE ȘI:

UE a exportat anul trecut 5,2 milioane vehicule, din care 725.000 de modele electrice şi hibride

AFM: 115 persoane juridice înscrise în programul Rabla Clasic 2021

Limuzina Paykan Hillman-Hunter a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație

 

 

Adaugati comentariu