Cea mai mare flotă de taxiuri mașini electrice este în Olanda

Începând din toamna acestui an, un număr impresionant de 167 de limuzine electrice Tesla Model S vor deservi pasagerii Aeroportului Internațional Schiphol, din Amsterdam. Care devine, astfel, aeroportul cu cea mai mare flotă de taxiuri mașini electrice din lume.
flota taxi tesla model s masini electrice aeroport schipol - floteauto

Tesla Model S este prima limuzină electrică de mare serie din lume, oferind performanțe foarte bune pentru peisajul actual al mașinilor electrice: varianta de bază, Tesla Model S 60 (cu un preț de bază în Olanda de 66.865 euro), asigură o autonomie maximă teoretică de 390 km, iar demarajul 0-100 km/h se realizează în doar 6,2 secunde. Americanii de la Tesla estimează că la finalul lui 2014 vor ajunge la un număr de 50.000 de exemplare vândute pe întreg mapamondul, ceea ce, după numai doi ani de producție, reprezintă un adevărat succes, mai ales dacă vorbim de domeniul mașinilor electrice.

În Europa, Olanda este țara care privilegiază cel mai mult achiziția de mașini electrice, deci nu ar trebui să ne surprindă decizia conducerii unuia dintre cele mai tranzitate aeroporturi, cum este cel de la Amsterdam, de a face acest pas inedit. Flota de Tesla Model S urmează a fi operată de cele două companii de taxi ale aeroportului, BBF Schipoltaxi și BIOS-groep, care vor asigura transportul pasagerilor spre și dinspre oraș cu emisii zero.

Acest pas este unul crucial în eforturile noastre de a scădea cât mai mult emisiile de CO2 și a face aeroportul Schiphol din Amsterdam să intre pe podiumul celor mai puțin poluante aeroporturi din lume

(Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group)

Lucru care cu siguranță se va întâmpla, mai ales după ce anul trecut aeroportul din Schiphol a contractat cea mai mare flotă de autobuze electrice, furnizate de constructorul chinez BYD, pentru transportul pasagerilor între terminale și avioane.

Adaugati comentariu