Advertisement

Otto Broker
Home Administrare flote Asigurări Cea mai mare despăgubire plătită, în 2022, în baza poliţelor RCA, 7,1 milioane de lei

Cea mai mare despăgubire plătită, în 2022, în baza poliţelor RCA, 7,1 milioane de lei

Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut în baza poliţelor obligatorii RCA a depăşit 7,1 milioane de lei, fiind acordată ca urmare a unui vătămări grave cauzate de un accident rutier, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Totodată, în anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de vehicule despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

Potrivit organizaţiei, despăgubirile totale plătite la nivel de piaţă în baza poliţelor RCA sunt mult mai mari în condiţiile în care, în fiecare zi calendaristică din 2022, s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere.

În prima jumătate a acestui an, dauna medie plătită în baza poliţelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Din păcate, un accident rutier poate avea un impact major asupra unei familii – aşa cum, din păcate, am văzut şi în cazurile constant mediatizate. Mai mult, numărul accidentelor grave rămâne la un nivel alarmant. Tocmai de aceea, prevenţia în trafic trebuie să devină o responsabilitate asumată de noi toţi. Pentru că ne dorim o lume fără accidente rutiere, o ţară fără victime pe şosele, o Românie a siguranţei în trafic, am pus bazele Coaliţiei pentru Siguranţă Rutieră – un proiect de ţară, prin care ne propunem să aducem alături de noi organizaţii, oameni, companii şi autorităţi, cu un singur scop: creşterea nivelului de siguranţă pe şoselele din România şi reducerea numărului de victime ale accidentelor auto”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.

Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranţei Rutiere – un document strategic cu bune practici, scenarii şi obiective pentru următorii ani. Acesta reuneşte iniţiativele şi propunerile membrilor fondatori ai Coaliţiei, în linie cu obiectivele ambiţioase angajate de Guvernul României. Prin Carta Albă, Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră se angajează, totodată, să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ford Ranger. Premieră PHEV

Constructor desemnat pentru realizarea Variantei de Ocolire Buftea

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...