Ce maşini sunt preferate în familia premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban consideră că epidemia de Coronavirus nu trebuie să-i oprească pe români să cumpere maşini, ci, dimpotrivă, reprezintă un motiv important pentru astfel de achiziţii, în condiţiile în care riscurile contaminării trebuie diminuate. De altfel, a menţionat că şi el ar trebui să-şi cumpere una nouă.
Ludovic Orban

„Consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu îţi cumperi maşini, ci, dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să îţi cumperi maşini. Le recomand (românilor, n.red.) să îşi cumpere maşini, pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că propriul său autoturism ar trebui schimbat, însă nu a menţionat dacă va alege o maşină construită la Ford Craiova sau una fabricată la Dacia Mioveni, dat fiind faptul că în familia sa părerile sunt împărţite.

„Maşina mea e cam veche şi intenţia mea este de a cumpăra o maşină, evident, fabricată în România. (…) La mine în familie, părerile sunt împărţite. Un membru al familiei preferă Ford-ul, alt membru al familiei preferă Duster-ul”, a afirmat acesta.

De altfel, şeful Guvernului i-a îndemnat pe români să-şi cumpere maşini produse în România, precizând că, în ceea ce priveşte instituţiile statului, acestea pot opta pentru produse
autohtone respectând regulile europene privind achiziţiile publice.

„Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România (…) În toate procedurile trebuie respectate regulile europene privind achiziţiile publice, dar produsele companiilor care produc în România sunt competitive şi eu consider că pot fi achiziţionate şi pot să câştige orice procedură competitivă în conformitate cu legea. Este recomandabil pentru orice instituţie şi orice companie a statului român, derulând proceduri competitive, să opteze pentru astfel de produse fabricate în România”, a menţionat Ludovic Orban.

Premierul a vizitat joi fabricile Ford Craiova şi Dacia Mioveni, unde a declarat că industria auto produce peste 10% din produsul intern brut, asigurând peste 14% din exporturile româneşti.

 

CITEŞTE ŞI:

Al doilea contract pentru reabilitarea DN 76, Vârfurile – Ştei

BMW amână construcția uzinei din Ungaria

Începe înlocuirea separatorului de sens din beton în Pasajul Băneasa

 

Adaugati comentariu