BMW amână construcția uzinei din Ungaria

Chiar dacă restricțiile încep să se relaxeze, rezultatele pandemiei cauzate de Coronavirus abia acum încep să se arate. Cel mai recent dintre ele afectează compania bavareză și statul maghiar deopotrivă: BMW amână construcția uzinei din Ungaria.
BMW amână construcția uzinei din Ungaria floteauto.ro

Repercusiunile opririi complete a anumitor ramuri ale economiei abia acum încep să se vadă. Companiile își reduc cheltuielile, încercând să conserve pierderile și să țină piept unui eventual al doilea val al pandemiei. BMW este una dintre ele: șeful finanțelor producătorului bavarez, Nicolas Peter, a declarat site-ului Automotive News că BMW caută să-și conserve rezervele financiare, și astfel amână construcția uzinei din Ungaria.

BMW amână construcția uzinei din Ungaria

”În lumina situației actuale, vom întârzia un număr de proiecte, precum terminarea uzinei din Ungaria. Vom stabili și alte proiecte care pot suporta amânare”, a spus oficialul.

Uzina în cauză necesita o investiție de 1 miliard de euro și urma să fie gata înainte de 2023, având o capacitate de 150.000 de vehicule pe an.

 💡 Test drive BMW 225 xe Active Tourer 💡

În planul de dezvoltare prezentat acum două luni, BMW Group dezvăluise și alte proiecte de viitor, precum investirea a 30 de miliarde de euro în cercetare și dezvoltare de noi tehnologii până în 2025. Nu știm încă dacă și această investiție va fi redusă, dar avem o bănuială…

Adaugati comentariu