Ce avertisment a primit Renault de la ministrul de Finanţe

În urma publicării rezultatelor financiare dezamăgitoare, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a avertizat Renault să nu închidă fabrici şi să nu recurgă la concedieri în Franţa. Statul francez este principalul acţionar al constructorului auto, cu o participaţie de 15%.Finanţe

Directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos nu a exclus posibilitatea ca producătorul auto francez să închidă unele uzine, după ce, anul trecut, a înregistrat primele pierderi din ultimii zece ani.

Grupul Renault a înregistrat în 2009 o pierdere netă de 141 milioane de euro, în timp ce vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule.

„Statul francez îşi ia în seros poziţia de acţionar al Renault şi se va asigura că alegerile pe care le va face nu vor fi în defavoarea fabricilor şi a locurilor de muncă din Franţa”, a declarat Bruno Le Maire, citat de Reuters.

Acesta a adăugat că executivul va discuta cu producătorul auto şi rămâne „extrem de vigilent” privind strategia de reducere a costurilor.

Ministrul francez de Finanţe a confirmat că a discutat duminică cu Jean-Dominique Senard, preşedintele Renault, planul de reducere a costurilor. „Dialogul” va continua, a precizat Le Maire, recunoscând necesitatea ca Renault să se adapteze la noile provocări. Dar oficialul a explicat că schimbările trebuie să ţină cont de interesele pe termen lung ale Renault în Franţa.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Aeroporturi Bucureşti îşi cumpără 45 de utilitare

Test drive BMW 120d xDrive M Sport

Flote de SUV-uri pentru două instituţii de stat

 

Adaugati comentariu