Advertisement

ce-au-gasit-inspectorii-rar-la-comerciantii-din-targul-vitan-piese-auto-fabricate-floteauto
Home Administrare flote Anvelope Ce au găsit inspectorii RAR la comercianţii din Târgul Vitan? Piese auto fabricate în urmă cu 20 de ani

Ce au găsit inspectorii RAR la comercianţii din Târgul Vitan? Piese auto fabricate în urmă cu 20 de ani

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au aplicat, amenzi contravenţionale cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei, în urma unui control efectuat în Târgul Vitan, la operatorii economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor.

„Astăzi, 29 iulie 2015, a avut loc o descindere în Târgul Vitan, cu target la operatorii economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor (plăcuţe de frână, saboţi, discuri de frână şi tamburi). (…) Patru echipe de inspectori RAR au controlat 12 societăţi comerciale. Operatorii economici la care s-au constatat neconformităţile au fost sanctionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 2000 şi 5000 de lei”, se menţionează într-un comunicat al RAR.

Potrivit instituţiei, produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comercianţii au obligaţia ca în 30 de zile să facă dovada către RAR că au distrus produsele respective.

„La razie s-a constatat că încă se mai comercializează plăcuţe şi discuri de frână neomologate sau neînsoţite de documente care să ateste garanţia sau provenienţa produselor. De asemenea, mare parte dintre comercianţi nu a ştiut să răspundă la întrebări privind diferenţa dintre un produs omologat şi unul neomologat. Inspectorii RAR au fost surprinşi să găsească în raft chiar şi o piesă care îşi aşteaptă cumpărătorul de aproximativ 20 de ani, şi care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Registrul Auto Român susţin că se fac „sistematic astfel de controale, scopul fiind de a elimina de pe piaţă produsele neconforme care, odată folosite pe vehicule, pot fi cauza unor accidente grave”.

Regia Autonomă „Registrul Auto Român” se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Fabrica Nokian Tyres Romania a produs prima anvelopă

Noua fabrică de anvelope pentru autoturisme a Nokian Tyres construită la Oradea,...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...