Advertisement

Drulă
Home Finanţare Fonduri publice Drulă: Stațiile de încărcare sunt o cerință pentru autostrăzile finanțate prin PNRR

Drulă: Stațiile de încărcare sunt o cerință pentru autostrăzile finanțate prin PNRR

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut o întrevedere cu preşedintele Ford România, Josephine Payne, în cadrul căreia a discutat despre stadiul proiectelor de infrastructură din regiunea Oltenia.

„Mi-a făcut mare plăcere să discut astăzi cu doamna Josephine Payne, preşedintele Ford România, despre stadiul proiectelor de infrastructură din regiunea Oltenia. I-am transmis că, în prima parte a anului, ne-am concentrat eforturile pentru avansarea proiectelor din această zonă – prioritare, de altfel, pentru întreaga ţară”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta a reiterat că anul acesta va fi dat în circulație tronsonul dintre Slatina și Balș al drumului expres Craiova-Pitești, proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost scoasă la licitație luna aceasta, iar Craiova-Târgu Jiu este un drum expres pentru care a fost semnat în luna martie contractul pentru proiectarea „la cheie”.

Totodată, potrivit ministrului Transporturilor, în domeniul feroviar, a cerut CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricţii şi limitări de viteză. De la Craiova la Caransebeş, studiul de fezabilitate pentru modernizare va fi finalizat în acest an, iar modernizarea magistralei Caransebeş- Lugoj- Timişoara – şi mai departe spre graniţă – este şi ea în licitaţie.

”Last, but not least, am abordat și subiectul stațiilor de încărcare electrice. Avem în plan extinderea acestei rețele în toată țara, prin eforturile Companiei de drumuri și ale ministerelor de resort. Am amintit că asemenea stații de încărcare sunt o cerință pentru toate autostrăzile finanțate prin PNRR. O infrastructură eficientă de transport susţine din plin industria şi investiţiile, iar pentru asta m-am luptat încă din prima zi a mandatului meu”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, discuţiile cu directorul Ford România au avut la bază lansarea producţiei unui nou model Ford la Craiova până în anul 2023, iniţial cu motorizări pe benzină şi diesel, iar din 2024 cu motor electric, în urma unei noi investiţii de 300 de milioane de dolari.

De asemenea, discuţiile s-au axat şi pe proiecte propuse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în domeniul transporturilor, dar şi pe reformele aferente planului care să contribuie în proporţie de 37% la obiectivul de schimbări climatice şi în proporţie de 20% la obiectivul de digitalizare.

„Investiţiile vizate în PNRR reprezintă o condiţie importantă pentru depăşirea efectelor negative cauzate de pandemia Covid-19, precum şi o modalitate de a facilita creşterea economică, de a atinge obiectivele asumate prin Regulamentul TEN-T, decongestionarea nodurilor urbane, mai multe măsuri de siguranţă rutieră, sisteme inteligente de transport, stimulând în acelaşi timp tranziţia către un transport ecologic”, se menţionează în comunicat.

 

CITEȘTE ȘI:

Oportunităţi de angajare. Șoferii, în Top 3 oferte de muncă disponibile

Porsche Finance Group România lansează abonamentul pentru mașini

Contract semnat pentru realizarea Studiului de fezabilitate al Variantei de Ocolire Azuga – Bușteni

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

București - Alexandria
Infrastructură

Autostrada București – Alexandria, pregătită pentru alegerea constructorului

Autostrada București – Alexandria, parte din proiectul Autostrăzii Sudului A6, are aproape...

Sânmartin
Infrastructură

1 mld. de lei pentru reabilitarea a 42 km din Autostrada București – Pitești. Lucrările vor dura 48 de luni

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de reabilitare şi aducere la o stare...

Focșani - Brăila
Infrastructură

Realizarea Drumului Expres Focșani – Brăila va costa 5,5 miliarde de lei

Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR a avizat indicatorii necesari construcției Drumului...

Timişoara Vest
Infrastructură

Cinci oferte pentru construcția Variantei Ocolitoare Timişoara Vest

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de construire...