Contract semnat pentru realizarea Studiului de fezabilitate al Variantei de Ocolire Azuga – Bușteni

Consiliului Judeţean Prahova a semnat, cu societatea Irimat Cons, contractul privind serviciile de elaborare a Studiului de fezabilitate pentru realizarea Varianta Ocolitoare (VO) Azuga-Buşteni, documentația urmând să fie finalizată în maximum 90 de zile.azuga

În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, vor fi analizate două variante de drum, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

„Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul descongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor”, arată reprezentanții CJ Prahova.

Valoarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni este de 999.600 lei (fără TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul CJ Prahova. Durata maximă estimată a realizării Studiului de fezabilitate este de 90 de zile de la semnarea contractului.

„Studiul de fezabilitate pentru Varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitaţia execuţiei drumului. În perioada următoare, vom contracta şi studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, precizează președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Sursa foto: Primaria Azuga

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mai mult de jumătate dintre români nu vor reveni la obiceiurile de cumpărare anterioare pandemiei

Autorizaţie de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti

Adaugati comentariu