Care au fost cele mai populare culori auto la nivel mondial în 2021

Cele mai populare culori auto din lume rămân și în 2021 albul (35%), negrul (19%) și griul (19%), arată datele prezentate în studiul anual al Axalta, compania americană specializată în acoperiri într-o mare varietate de aplicații industriale, materiale și sectoare, cum ar fi vopselele pentru automobile.
culori auto

Experții companiei indică o creștere puternică a preferințelor pentru culoarea gri (+ 4%), astfel că numărul mașinilor astfel vopsite a ajuns la egalitate cu cele negre.

În același timp, albul pierde teren, în special în China (-7%), unde încă rămâne culoarea dominantă a automobilelor, cum, de altfel, se întâmplă în toată Asia.

culori auto

 

Potrivit Axalta, alte culori auto preferate de consumatori sunt argintiul (9%), albastrul (8%), roșul (5%), maro/bej (3%), verdele (1%), galbenul/auriul (1%).

Europa se plasează oarecum în tendința mondială în ceea ce privește Top 3 culori, însă griul este cel mai popular (27%) pentru al treilea an consecutiv. Urmează albul (23%) și apoi negrul (22%). Albastrul (11%) este una dintre culorile preferate ale europenilor, la fel ca argintiul (8%) și, într-o măsură mai mică, roșul (5%). Mai puțin întâlnite sunt mașinile vopsite în maro/bej (2%), verde (1%) sau galben (1%).

 

CITEȘTE ȘI:

2022 va fi anul reformei sistemului de taxare. Noutăți în Codul fiscal

Licitație pentru construcția a 24 de noi parcări moderne pe autostrăzi

 

Adaugati comentariu