Licitație pentru construcția a 24 de noi parcări moderne pe autostrăzi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru concesionarea a 24 de parcări moderne pe autostrăzile A1 Miercurea Sibiului, A3 București-Ploiești, A3 Mureș, A3 Turda-Gilău, A3 Oradea, A4 Constanța, A10 Aiud, precum și pe șoselele de centură ale municipiilor Craiova, Suceava și Brașov.
parcări

Potrivit deputatului Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, ofertele sunt așteptate în luna februarie 2022, urmând ca în primăvară să fie încheiate contractele. Durata lucrărilor este estimată la 12 luni.

”Între timp, contractele de concesiune semnate în martie pentru primele 26 de parcări pe A1 București – Nădlac și A2 București – Constanța merg înainte. Prestatorii s-au apucat de treabă și în prezent lucrează la instalarea stațiilor de încărcare electrică, de alimentare cu carburant sau la viitoarele spații comerciale”, a mai arătat Cătălin Drulă.

Acesta estimează că toate aceste parcări ar trebui să fie complet funcționale în 2022, generând venituri de minimum 67 de milioane de lei pentru statul român, ce vor fi utilizate în alte proiecte de infrastructură ale CNAIR.

Sursa foto: Facebook/Cătălin Drulă

 

CITEȘTE ȘI:

Poduri gemene pentru traversarea Prutului la Ungheni

O nouă companie intră pe piața RCA, Axeria Iard din Franța

 

 

Adaugati comentariu