Carburanții în Europa. Italia prelungește până în luna august reducerea accizelor

Italia a prelungit până la data de 2 august măsura aflată în vigoare în prezent privind reducerea prețului final al carburanților, prin scăderea cu 30 de eurocenți a accizelor la benzină, motorină, GPL și metan. Inițial, dispoziția expira la data de 8 iulie.
Italia

Transportatorii nu agrează decizia de prelungire, subliniind că ”sectorul nu a beneficiat de această măsură și din cauza faptului că reducerea accizelor a fost absorbită de creșterea prețului combustibilului, de ea beneficiind doar companiile petroliere”.

Mai mult, aceștia atrag atenția că o astfel de măsură avantajează companiile de transport cu vehicule poluante, în condițiile în care, pe perioada de aplicare a reducerii taxelor la carburanți, nu se rambursează accizele la combustibil, o măsură de care beneficiază doar transportatorii cu camioane de ultimă generație EURO V și EURO VI.

În aceste condiții, companiile de transport au solicitat mai degrabă o plafonare a prețurilor sau scoaterea lor din aria de aplicare a măsurii.

În ultimele zile, prețul motorinei la benzinăriile din Italia a reînceput să crească considerabil, depășind pragul de 2 euro/litru, în pofida reducerii accizelor.

„Aceasta arată, cu atât mai mult, că intervențiile instituțiilor trebuie să fie orientate către stabilirea unui plafon maxim de preț al materiilor prime sau acțiuni mai incisive pentru a contracara eventualele speculații în derulare”, au mai spus transportatorii.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Carburanții în Europa. Suedia a redus taxele de două ori, iar danezii trimit petiții Parlamentului

Cine sunt constructorii și proiectanții de drumuri cu certificate negative de la CNAIR

 

 

 

Adaugati comentariu