Advertisement

flota-comerciala
Home Administrare flote Monitorizare și aplicații Calcule simple care demonstrează eficienţa monitorizării flotelor auto

Calcule simple care demonstrează eficienţa monitorizării flotelor auto

Monitorizarea prin GPS nu mai este considerată un lux, ci o necesitate. În timp ce majoritatea transportatorilor au apelat la această soluţie, cei aflaţi la început de drum au încă multe idei preconcepute legate de eficienţa implementării ei.


Să le luăm pe rând şi să vedem dacă sunt susţinute de realitate sau nu.

“Avem încredere în oamenii noştri, aşa că nu avem nevoie de monitorizare prin GPS”

Mulţi proprietari şi manageri de flote de transport cred că monitorizarea prin GPS este un fel de Big Brother care îi urmăreşte. Nu este aşa! Sistemul nu doar că îţi reduce costurile, dar te şi ajută să ai o flotă mai eficientă.

levente-gall-webeye-floteautoAcest lucru poate însemna că, având o flotă eficientă, poţi lua mai multe comenzi şi poţi face mai mulţi bani astfel încât business-ul tău să crească”, ne-a spus Levente Gall, director de vânzări WebEye România. Firma oferă servicii de monitorizare de bază, dar şi soluţii telematice complexe pentru transportatori.

“Dacă dotăm maşinile cu sisteme de monitorizare GPS,  şoferii îşi vor da demisia”

„Oamenii se tem de schimbare şi sunt refractari în general la orice consideră că le-ar afecta echilibrul la locul de muncă. Nu este cazul monitorizării prin GPS, pentru că trebuie spus din capul locului că utilitatea lui nu constă în controlarea, urmărirea angajaţilor, ci în eficientizarea activităţii de zi cu zi”, spune Levente Gall, director de vânzări al WebEye România.

Astfel, înainte de implementarea acestei soluţii este bine să ai înainte o întâlnire cu şoferii tăi. Explică-le că nu este despre micromanagement, despre faptul că vrei să îi controlezi. Povesteşte-le despre toate beneficiile pe care acest sistem le va aduce, atât lor cât şi companiei. Spune-le cum le va oferi un serviciu de dispecerat  mai bun şi o mai bună planificare a rutelor, în concluzie le va face viaţa mai uşoară. Spune-le că securitatea şi siguranţa lor sunt importante pentru tine.

Explică-le cum îi va ajuta să ţină o mai bună evidenţă a serviciilor de mentenanţă aplicate vehiculelor şi chiar să ofere coduri de diagnoză astfel încât ei să petreacă cât mai puţin timp în service. Spune-le că acest sistem este o măsură de siguranţă în plus pentru ei. De exemplu, dacă au o defecţiune şi rămân pe marginea drumului vei şti exact unde se află şi astfel vor putea fi ajutaţi în scurt timp, pentru că vei şti exact unde să trimiţi pe cineva după ei.

“Este prea scump. Nu am bani pentru aşa ceva”

Adevărul este că instalarea unui sistem de monitorizare oferă un bun randament al investiţiei. Iată, concret, câteva rezultate.

Optimizarea consumului de carburant

Să presupunem că ai 20 de vehicule şi că sistemul de monitorizare prin GPS te ajută să economiseşti 0,5l/100km/vehicul şi reduce timpul de staţionare cu 8 minute/zi. Calculând, poţi face o economie de peste 1.000 de euro pe lună doar la carburant.

Productivitate sporită

Să presupunem că sistemul de monitorizare prin GPS te va ajuta să câştigi 10 minute/vehicul/zi. În transportul internaţional această economie poate însemna peste 250 km/lună/autovehicul efectuaţi în plus.

Rentabilitatea investiţiei

Dacă ai de plătit 30 de euro pe lună pentru un vehicul pentru sistemul de monitorizare prin GPS şi ai 20 vehicule, costul tău lunar pentru sistemul GPS este 600 de euro, dar economia lunară rezultată din calculele de mai sus poate fi chiar şi de câteva mii de euro.

“Este greu de instalat şi de folosit”

Fals! De-a lungul anilor, tehnologia s-a dezvoltat din ce în ce mai mult, ceea ce permite o mai uşoară instalare a diferitelor aparate GPS pe autovehicule.

WebEye îi ajută pe transportatori să aleagă soluţia potrivită business-ului lor şi după implementarea ei să înţeleagă cum să interpreteze datele astfel încât, în final, să aibă o afacere mai profitabilă.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Monitorizare și aplicații

Jocurile de cazino întâlnesc literatura

De la romanele clasice până la cele mai recente opere contemporane, cărțile...

ADAS
Monitorizare și aplicații

Beneficiile ADAS pentru managementul flotei

Adoptarea pe scară largă a vehiculelor cu sisteme avansate de asistență pentru...

SafeFleet
Monitorizare și aplicații

SafeFleet a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 24 mil. lei în 2023, în creștere cu 13%

SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a...