Ca număr de tichete, Rabla Plus 2021 a depășit deja programul de anul trecut

Pentru programul Rabla Plus 2021, au fost alocate, în doar două luni, tot atâtea tichete cât au fost alocate anul trecut în cadrul aceluiași program, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.
rabla plus

”Vedem ce înseamnă Rabla Plus în România, în două luni de zile am consumat tichete egale cu total tichete pe 2020. Deci lumea se schimbă în jurul nostru, oamenii conştientizează importanţa acestor măsuri, vin şi solicită aceste finanţări din partea statului pentru a trece la un alt nivel de protecţie a mediului”, a precizat Tanczos Barna.

Acesta consideră că România are programe cu fonduri foarte mari care susţin protecţia mediului.

„România susţine toate demersurile care vin în protejarea mediului înconjurător, toate demersurile care tind să reducă emisiile de carbon. Avem programe naţionale cu fonduri extraordinar de mari prin care susţinem şi noi, în România, aceste demersuri, am putea aminti aici programele Rabla, programele de împădurire din PNRR, programele care vin în sprijinul acelor entităţi care luptă pentru reducerea riscurilor de inundaţii ş.a.m.d.”, a subliniat ministrul Mediului.

Potrivit datelor AFM, în cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 5.276 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 1.006 autovehicule noi (603 pur electrice, 401
electrice hibride și 2 motociclete electrice).

Pentru persoane juridice, în total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 778 dosare pentru 1.270 autovehicule, dintre care 819 pur electrice, 450 electrice hibride și 1 motocicletă electrică și 14
contestații pentru 39 autovehicule (24 autovehicule pur electrice și 15 electrice hibride).

S-au înscris la producători/dealeri auto un număr de 655 persoane juridice. Până în prezent au fost achiziționate 345 autovehicule noi (201 pur electrice și 144 electrice hibride).

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Mediului despre taxarea mașinilor: Trebuie să creăm alternative, nu numai impozitări mai mari

Curtea de Conturi își va cumpăra 6 autoturisme hibride prin Rabla Plus

Cum este afectată economia globală de criza aprovizionării din Asia. Creșteri de prețuri

 

Adaugati comentariu