Advertisement
Bulgaria
Home Administrare flote Juridic Bulgaria a prelungit situația de urgență epidemiologică. Cum se face accesul rutier

Bulgaria a prelungit situația de urgență epidemiologică. Cum se face accesul rutier

Bulgaria a prelungit situația de urgență epidemiologică până la data 30 noiembrie 2020, situație care a înlocuit din 14 mai starea de urgență. Nu sunt interdincții de intrare pentru români, însă unele puncte de trecere a frontierei sunt temporar închise.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Totodată, nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.

Deasemenea nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

Este permisă intrarea în Bulgaria, fără prezentarea unui test molecular negativ (tip PCR), cetățenilor români care au punct inițial al călătoriei alte state membre UE, Regatul Marii Britanii și Irlandei de Nord, statele părți la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican), Australia, Republica Belarus, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Republica Coreea, Republica Serbia, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Turcia, Republica Orientală a Uruguayului și Emiratele Arabe Unite.

Cetățenii români care au punct inițial al călătoriei orice alte state față de cele menționate anterior au dreptul de intrare în Bulgaria doar în baza prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR), efectuat cu maxim 72 de ore înaintea intrării în țară.

Conform paginii web a Ministerului de Interne bulgar (www.mvr.bg), accesul rutier poate fi realizat prin urmîtoarele puncte de trecere a frontiere:

– România – punctele de frontieră Lipnița-Kainardja și Dobromir-Krushari sunt temporar închise. Conform site-ului Direcției Generale Poliție de Frontieră a Ministerului de Interne bulgar (www.mvr.bg/gdgp), „autocamioanele de mărfuri aflate în tranzit, care călătoresc prin Bulgaria spre România, pot trece frontiera bulgaro-română doar pe la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu și punctul de frontieră Vidin-Calafat. Autocamioanele care transportă mărfuri în și dinspre România pot trece și prin alte puncte de frontieră funcționale de la frontiera româno-bulgară”;

– Serbia – Traficul se desfășoară în condiții normale;

– Grecia – persoanele care călătoresc în scop turistic pot intra în Grecia doar la punctul de frontieră Kulata-Promachonas. Persoanele care călătoresc în scop turistic pot intra în Bulgaria dinspre Grecia, pe la punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea. La punctele de control Makaza-Nympheya și Kapitan Petko Voyvoda-Ormenion, autoritățile de frontieră grecești nu permit tranzitul în intervalul orar 11 pm 23.00 – 7:00 am în ambele direcții, indiferent de naționalitatea trecătorilor. Traficul rutier este suspendat la punctele de trecere a frontierei Ivaylovgrad – Kiprinos și Zlatograd. Camioanele au acces prin punctele de trecere Kulata – Promachonas și Kapitan Petko Voyvoda – Ormenion și Ilinden-Exohi, în cazul ultimului punct de trecere fiind permisă intrarea camioanele cu un singur șofer, după prezentarea unui cod QR. Camioanele până la 3.5 tone pot utiliza și punctul de trecere Makaza – Nymphaea.
Republica Macedonia de Nord – traficul se desfășoară în condiții normale;

– Turcia – Atenționare de călătorie privind intrarea în Republica Bulgaria, dinspre Republica Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo (vezi floteauto.ro)

 

CITEȘTE ȘI:

Audi A4 Pickup – cât costă conversia în utilitară premium

Top 10 cele mai mari companii din România

Circulația rutieră va fi restricționată cu ocazia Maratonului Bucureşti

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

ges
Juridic

Guvernul a aprobat Strategia pe termen lung pentru reducerea emisiilor de GES

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

gaze cu efect de seră
Juridic

7 aspecte-cheie despre raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Directiva CSRD

Raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră, prevăzută de Directiva privind...