Bugetul Programului Rabla Plus pentru persoane fizice, suplimentat cu 40 de milioane de lei

Administraţia Fondului pentru Mediu va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 de milioane de lei.
rabla plus

„Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului. De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei, a fost epuizată, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, menţionează reprezentanţii AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto, 4.842 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 903 autovehicule noi, dintre care 538 pur electrice și 365 electrice hibride.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch a demarat înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual

La Paris, se extinde zona în care se aplică limita de viteză de 30 km/h

Mecanismul pentru interconectarea Europei. 23 mld. euro numai pentru proiecte de transport

 

 

Adaugati comentariu