La Paris, se extinde zona în care se aplică limita de viteză de 30 km/h

Alte părți mari din Paris vor deveni, în curând, zone în care viteza vehiculelor va fi limitată la 30 km/h. Noul regulament urmează să se aplice de la sfârșitul lunii august, potrivit anunțului făcut de responsabilul pentru reproiectarea spațiului public și a mobilității din Primăria metropolei, David Belliard.
Paris

Reglementarea ar trebui să sporească siguranța pietonilor și a bicicliștilor și să reducă zgomotul mașinilor. Limita de viteză de 30 km/h se aplică deja pe o suprafață de 60% din oraș.

Cu toate acestea, anumite bulevarde și axe centrale din Paris sunt excluse de la noile reguli, la fel și Autostrada de centură (Boulevard Périphérique), unde limita este de 70 km/h.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat de mult timp război mașinilor și poluării aerului, extinzând foarte mult pistele pentru biciclete. Unele străzi sunt închise traficului, precum malul drept al Senei, unde a fost amenajată o promenadă. În viitor, ar putea fi creată și o zonă cu trafic restricționat în centrul Parisului.

 

CITEȘTE ȘI:

Mecanismul pentru interconectarea Europei. 23 mld. euro numai pentru proiecte de transport

Autorizaţie de construire pentru tronsonul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, parte din A3

Autostrada Bacău – Paşcani va fi dotată cu sisteme inteligente de transport

 

 

 

Adaugati comentariu