Advertisement
bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch a demarat înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual

Bosch a demarat înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a demarat înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual, un program dedicat tinerilor ce își doresc o meserie cu profil tehnic în domeniile: electronică, electromecanică, electrică şi mecanică.

Pentru anul școlar 2021 – 2022, compania are disponibile aproximativ 110 locuri în programul Școală Duală în cele două fabrici ale sale din Cluj și Blaj. Sistemul de învățământ dual se adresează absolvenților de clasa a VIII-a și se întinde pe o durată de trei ani.

Elevii beneficiază de o pregătire practică solidă în cadrul unităților de producție Bosch și, în același timp, de o pregătire teoretică, organizată la o unitate de învățământ de stat. Grupul Bosch în România este un partener de încredere al școlilor locale în cadrul proiectului educațional în sistem dual din 2013, dezvoltând parteneriate de succes cu licee din Cluj-Napoca – Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior”, Colegiul Tehnic Energetic – și din Blaj – Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”. De la deschiderea programului, în 2013, aproximativ 500 de elevi au beneficiat de pregătire pentru specializările de tehnicieni în electromecanică și electronică în cadrul unităților de producție Bosch din România.

Bosch pregătește elevii pentru o carieră de succes

Sistemul educaţional dual reprezintă o sursă fiabilă de tehnicieni adaptaţi cerinţelor unei unităţi de producţie moderne şi echipamentelor cu tehnologie de ultimă oră. Programul permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii.

„Învățământul profesional dual este modul ideal prin care elevii își însușesc cunoștințele teoretice, își dezvoltă abilitățile practice și intră în contact direct cu mediul real de lucru din companie. Acest parcurs îi ajută să dobândească competențe profesionale, o mentalitate axată pe calitate în muncă și atenție la detalii”, a declarat Andrei Mercea, coordonatorul Școlii Duale de la fabrica Bosch din Cluj. “Educația în sistem dual este noua tendință de formare a unui om de succes. Elevii învață aplicat pe tehnologia curentă, alături de tutori specialiști dedicați, iar la finalul programului au multiple avantaje, cum ar fi faptul că dețin o calificare recunoscută la nivel european și au acces rapid la oportunităţi de dezvoltare în cadrul companiei”, a declarat Alina Cotoară, coordonatorul Școlii Duale în cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Elevii înscriși în program au acces la centre de training moderne, dotate cu aparatură de ultima oră. Fabrica Bosch din Cluj a deschis în 2017 un Centru de Training dedicat în special pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual.

bosch
Centrul de Training din Cluj

De asemenea, compania a inaugurat la Blaj, în 2020, un centru de dezvoltare prevăzut cu ateliere de mecanică, electronică şi pneumatică. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Bosch susţine programul prin oferirea unor beneficii care ajută elevii să se integreze rapid. Printre acestea se numără masa asigurată la cantina modernă din incinta fabricii, echipamentul de lucru şi sculele necesare, instructori dedicați și profesioniști, transport gratuit, acces la servicii medicale şi o bursă lunară. În plus, elevii din program vor avea prioritate la angajare în cadrul companiei după absolvire.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

La Paris, se extinde zona în care se aplică limita de viteză de 30 km/h

Mecanismul pentru interconectarea Europei. 23 mld. euro numai pentru proiecte de transport

Autorizaţie de construire pentru tronsonul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, parte din A3

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

stellantis
Industrie auto

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard (Ungaria)

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard...

Bosch
Industrie auto

În 2023, Bosch și-a majorat vânzările și profitul, în ciuda contextului dificil

Grupul Bosch și-a îndeplinit așteptările, în ciuda provocărilor din exercițiul financiar 2023:...

Înmatriculările de autoturisme noi
Industrie auto

ACAROM: În 2023, s-a înregistrat un nou record pentru producția de vehicule din România

Producția de vehicule a înregistrat, în 2023, un nou record, cu un...

India
Industrie auto

India, noul El Dorado pentru producătorii de automobile?

Un nou El Dorado pentru unii, o locație mult mai veche pentru...