Advertisement

brd-sogelease-anunta-finantari-jan-kotik-floteauto
Home Finanţare Leasing financiar BRD Sogelease anunţă finanţări în creştere cu 25% faţă de 2013 şi un rezultat financiar pozitiv

BRD Sogelease anunţă finanţări în creştere cu 25% faţă de 2013 şi un rezultat financiar pozitiv

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD – Groupe Société Générale, a acordat în 2014 finanţări în valoare totală de 95 milioane euro, înregistrând o creştere cu 25% comparativ cu 2013 şi a încheiat un număr de 1.950 contracte de leasing.

Rezultatele înregistrate la finele anului 2014 au consolidat poziţia BRD Sogelease pe piaţa de leasing, ocupând locul trei în topul companiilor de leasing afiliate sistemului bancar. La nivelul întregii pieţe de leasing, Sogelease a înregistrat o cotă de piaţă de 7,2% în creştere cu 1,1% comparativ cu rezultatul anului precedent.

Ponderea de 61,8% din totalul finanţărilor aparţine sectorului auto, acesta având o contribuţie importantă în totalul finanţărilor pe piaţa de leasing din România în 2014, urmată de 35,3% finanţări destinate echipamentelor şi 2,8% sectorului imobiliar.

O creştere semnificativă s-a înregistrat în finanţarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane cu 31% comparativ cu 2013. Totodată, autoturismele şi vehiculele comerciale uşoare au avut o evoluţie ascendentă (+20%) comparativ cu anul precedent, ponderea în total portofoliul ramânând relativ constantă.

Deşi la nivelul pieţei de leasing volumul finanţărilor acordate pentru echipamente a înregistrat un regres simţitor (-11%), BRD Sogelease a reuşit să acorde finanţări în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În topul industriilor susţinute de BRD Sogelease se află sectorul agricol, industria metalurgică, sectorul construcţiilor, medical şi IT.

brd-sogelease-anunta-finantari-jan-kotik-floteauto2014 a fost un an satisfăcător, reuşind atingerea obiectivelor propuse atât din punct de vedere a creşterii cifrei de afaceri, cât şi a profitabilităţii. Pentru 2015 ne propunem continuarea evoluţiei ascendente înregistrate anul trecut, în contextul unor previziuni optimiste asupra mediului economic din România. Totodată va însemna eficientizarea costurilor şi optimizarea fluxurilor de lucru pentru furnizarea de servicii prompte şi de calitate clienţilor noştri”, a declarat Jan Kotik, Director General al BRD Sogelease.

IMM-urile reprezintă ponderea majoritară în totalul finanţărilor acordate de BRD Sogelease pe parcursul anului 2014, acest segment constituind centrul de interes al finanţatorilor şi în anul 2015.

În ceea ce priveşte moneda de finanţare, s-a înregistrat o uşoară creştere a finanţărilor acordate în moneda naţională comparativ cu finele anului 2013, deşi preferinţa clienţilor la momentul ofertării rămâne finanţarea în euro.

În 2014, BRD Sogelease a gestionat favorabil vânzarea bunurilor recuperate existente în stoc şi a înregistrat o diminuare a numărului de vehicule şi echipamente reposedate ca urmare a rezilierii contractelor neperformante.

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD – Groupe Société Générale, este o prezenţă constantă în topul celor mai mari societăţi de leasing din România, din punctul de vedere al valorii bunurilor finanţate, şi deţine un portofoliu echilibrat pe toate sectoarele economiei româneşti.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...