Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software pentru vehicule


Noua platformă, care se va baza pe Microsoft Azure și va încorpora module software Bosch, va permite dezvoltarea software-ului și descărcarea acestuia pe unitățile de control și computerele vehiculului. În continuare, colaborarea se va axa pe dezvoltarea de instrumente care sporesc eficiența în procesul de dezvoltare de software. Acest lucru va stimula inovația și va reduce costurile de dezvoltare de software pentru vehicule în cadrul organizației, dar și între acestea.
Pentru șoferi, platforma va asigura accesul mai rapid la funcții și servicii digitale noi. Colaborarea dintre Bosch și Microsoft îmbină diversitatea expertizei în software, electronică și sisteme a principalului furnizor auto de la nivel global și cunoștințele Microsoft în inginerie software și cloud computing. Ambele companii intenționează să facă noua platformă software disponibilă pentru primele prototipuri de vehicule până la sfârșitul anului 2021.
„Astăzi, Bosch actualizează în siguranță software-ul pentru autovehicule prin cloud. Cu platforma cuprinzătoare pentru autovehiculele definite de software, dorim să susținem în continuare producătorii auto să dezvolte noi funcții și să le implementeze mai repede”, spune dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de administrație al Robert Bosch GmbH.
„Colaborarea noastră cu Bosch reunește expertiza unuia dintre cei mai importanți furnizori auto din lume cu puterea cloud-ului Microsoft, IA și GitHub. Pe măsură ce software-ul devine rapid un element cheie de diferențiere în industria auto, ambiția noastră este să ajutăm companiile să accelereze furnizarea de servicii de mobilitate unice pentru autoturisme și flote de vehicule comerciale la scară largă”, adaugă Scott Guthrie, vicepreședinte executiv, Cloud + IA, Microsoft
Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Poşta Română va investi 22 mil. euro în construcția a două centre logistice, în București și Cluj
Peste 45% din vehiculele controlate de RAR, în 2020, prezentau deficiențe tehnice majore