Advertisement
Home Piaţa auto Flotă verde Bolt își reduce amprenta de dioxid de carbon în Europa

Bolt își reduce amprenta de dioxid de carbon în Europa

Bolt, platformă europeană de transport la cerere, va transforma cursele efectuate prin intermediul aplicaţiei sale în Europa în călătorii neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Această iniţiativă este parte a unei strategii de mediu mai extinse a Bolt, denumită Green Plan.

Iniţiativa de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon presupune o investiţie de peste 10 milioane de euro până în 2025. Această iniţiativă va transforma Bolt în cea mai mare platformă de ride-hailing din Europa care se angajează în mod voluntar să neutralizeze amprenta de dioxid de carbon generată de cursele sale.

Bolt va neutraliza amprenta de dioxid de carbon aferentă curselor efectuate în Armenia, Austria, Azerbaijan, Cehia, Croaţia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Suedia, Ucraina şi Ungaria.

Iniţiativa este parte a Green Plan, care include o serie de obiective privind protecţia mediului:

  • Să reducă amprenta de dioxid de carbon a Bolt în sectorul european de transport cu cel puţin 5 milioane de tone până în 2025.
  • Să reducă emisiile de dioxid de carbon la nivel european prin introducerea mai multor tipuri de călătorii prietenoase cu mediul, dintre care pasagerii pot alege, şi să reducă amprenta de dioxid de carbon a birourilor Bolt la nivel global în 2020.
  • Să creeze oraşe mai verzi prin introducerea trotinetelor electrice în mai multe oraşe şi prin introducerea pentru pasageri a opţiunii de a dona şi sprijini diferite iniţiative ecologice direct din aplicaţie.

Alături de o serie de companii de tehnologie din Estonia, care astăzi îşi asumă un Angajament Ecologic în cadrul Summit-ului Digital de la Tallinn ce reuneşte lideri guvernamentali din ţările orientate către sectorul digital, Bolt se angajează să-şi reducă impactul asupra mediului şi să contribuie extensiv la soluţionarea problemelor climatice. Aceasta include printre altele educarea şi implicarea utilizatorilor în subiecte referitoare la impactul activităţilor umane asupra mediului.

“Să începem cu faptele – schimbările climatice sunt reale, iar emisiile de gaze cu efect de seră sunt principala cauză a acestora. Astăzi, transportul rutier generează circa 20% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din Europa. Cum Bolt este parte a acestui ecosistem, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a găsi soluţii.
Lucrăm permanent pentru a accelera trecerea către vehicule utilizate în comun şi în mod eficient – maşini electrice, biciclete, trotinete electrice şi alte tipuri de vehicule care încă nu există. Totodată, trebuie să acceptăm că ritmul de tranziţie actual nu este suficient de rapid.
Aşadar, în timp ce ne concentrăm pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin creşterea numărului de vehicule utilizate în comun şi de vehicule electrice în oraşele unde operăm, măsurile de reducere a amprentei de carbon au efect imediat şi acţionează ca un stimulent în interiorul companiei pentru a accelera tranziţia.
Ne aflăm într-o poziţie unică şi favorabilă care ne permite să acţionăm ca o forţă a schimbării atât din afara, cât şi din interiorul industriei şi sperăm ca această acţiune să reprezinte un exemplu pentru alte companii, astfel încât să putem merge înainte fiind responsabili faţă de mediu împreună”, a afirmat Markus Villig, CEO şi fondator al Bolt.

Bolt colaborează cu Natural Capital Partners, furnizor de soluţii cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon şi soluţii pentru energie regenerabilă, pentru a-şi respecta promisiunea de a-şi neutraliza amprenta de dioxid de carbon.

Natural Capital Partners administrează Protocolul ‘The CarbonNeutral’, care oferă afacerilor din întreaga lume garanţia că acţiunile lor de reducere a amprentei de dioxid de carbon privind activităţile, operaţiunile şi produsele lor sunt clare, transparente şi la cele mai înalte standarde.

“Acţiunile de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon sunt tot mai importante la nivelul tuturor sectoarelor economice pentru a reduce rapid emisiile, astfel încât încălzirea globală să fie limitată la 1,5 grade Celsius, a subliniat Jonathan Shopley, managing director, afaceri externe în cadrul Natural Capital Partners.

Bolt deserveşte în acest moment 25 de milioane de clienţi din peste 30 de ţări la nivel global şi este lider în domeniul transportului la cerere în Europa şi Africa. Anul trecut, a devenit prima companie care a introdus serviciile de ride-hailing şi închiriere de trotinete electrice într-o singură aplicaţie, permiţând astfel utilizatorilor de servicii de ride-hailing să opteze pentru curse mai rapide şi mai prietenoase cu mediul în centrele urbane aglomerate.

 

CITEŞTE ŞI:

Prețurile mașinilor electrice nu vor scădea în următorii 5 ani

„Rabla pentru taximetre”, noua propunere a primarului Capitalei

Proiectul privind alegerea perioadei de suspendare a permisului auto, aprobat de Senat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...

mașină electrică
Flotă verde

Cât de pregătită este România în 2023 pentru mobilitatea electrică?

Într-un clasament privind mobilitatea electrică, România se află, în 2023, pe locul...

nissan
Flotă verde

În Europa, gama Nissan va deveni complet electrică până în 2030

Nissan va accelera planurile de electrificare prin angajamentul ca toate vehiculele vândute...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...