Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde BMW i3 cu baterie extinsă: prețuri și disponibilitate

BMW i3 cu baterie extinsă: prețuri și disponibilitate

Acum mai bine de două luni, BMW anunța, cu surle și trâmbițe, echiparea modelului i3 cu o baterie nouă, mai mare. Azi, bavarezii ne dau și ultimele detalii legate de prețul și disponibilitatea noilor versiuni BMW i3.

De-acum, gama BMW i3 are 4 modele: două complet electrice și două asistate de motor termic, pe post de range extender. Și asta, datorită introducerii noii baterii cu capacitate mărită, capabilă să crească autonomia până la maximum 300 km. Sigur, la utilizarea zilnică, o autonomie de 200 km este mai realistă, dar asta nu-l împiedică pe i3 să devină modelul electric cu cea mai mare autonomie de pe piața românească.

“Mai multe teste de presă din România au arătat că se pot obţine valori de autonomie şi consum la nivelul sau chiar mai bune decât cele măsurate în ciclul de teste european NDEC. Aceste rezultate sunt un argument foarte valoros pentru noi în ceea ce priveşte autonomia BMW i3 în condiţii reale, specifice experienţei din România. Trebuie ţinut însă cont că vremea, temperatura exterioară, calitatea pneurilor şi stilul de condus sunt toţi factori care pot influenţa semnificativ distanţa parcursă cu bateria încărcată”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i România.

BMW i3

Capacitatea noii baterii este de 33,2 kWh, cu aproximativ 50% mai mare decât a bateriei deja existente în ofertă. Pentru că BMW știe că nu toți clienții au nevoie de o astfel de autonomie, a decis să comercializeze ambele variante în paralel. Vechea versiune, cu baterie de 21,6 kWh, poate fi încărcată de la o priză normală în aproximativ 10 ore, oferind o soluție excelentă de încărcare peste noapte, fără necesitatea de a deține un sistem de încărcare rapidă. Cei ce optează pentru noua baterie, însă, vor aprecia din plin de creșterea puterii de încărcare de la sursele de curent alternativ, la 11 kWh (de la 7,4 kWh), putând opta și pentru o stație nouă de încărcare casnică, cu putere mărită.

BMW i3

 Puteți începe să comandați nodelul i3 echipat cu bateria de capacitate mare, urmând să-l primiți la jumătatea lunii august. Întreaga gamă BMW i3 este disponibilă prin programul Rabla Plus și beneficiază de discounturi serioase din prețurile de listă. Spre exemplu, în cazul noii versiuni cu baterie mărită, reducerea este de 4500 euro, din prețul cu TVA. În tabelul de mai jos aveți lista completă de prețuri pentru gama i3.

Tabel preturi BMW i3

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...