Advertisement

BRD Sogelease
Home Finanţare Leasing financiar BEI și BRD Sogelease sprijină întreprinderile mici și mijlocii din România

BEI și BRD Sogelease sprijină întreprinderile mici și mijlocii din România

Banca Europeană de Investiții (BEI) și BRD Sogelease au semnat un acord pentru un credit în valoare de 50 de milioane de euro, extinzând sprijinul acordat întreprinderilor românești și economiei. Colaborarea își propune să creeze noi oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și companiile cu capitalizare medie, precum și să contribuie la o creștere durabilă în ansamblu.

Operațiunea constă dintr-un credit intermediat, ceea ce înseamnă că BRD Sogelease va utiliza finanțarea BEI pentru a facilita noi împrumuturi în condiții favorabile pentru clienții eligibili. Face parte dintr-o operațiune mai amplă deja aprobată, care va oferi finanțare favorabilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, reflectând angajamentul BEI față de sustenabilitatea mediului, deoarece 20% din suma convenită este destinată investițiilor verzi.

În cadrul programului Green Gateway, BEI Advisory va oferi, de asemenea, sprijin pentru a contribui la generarea și evaluarea investițiilor verzi. Acest lucru se va întâmpla prin formarea profesională pentru utilizarea Green Eligibility Checker, un instrument special conceput de BEI pentru evaluarea investițiilor durabile. BEI Advisory va sprijini, de asemenea, personalul BRD Sogelease pentru aprofundarea și înțelegerea cadrului de reglementare al UE privitor la finanțarea durabilă, taxonomia UE și gestionarea riscurilor climatice.

Kyriacos Kakouris, vicepreședintele BEI, a declarat: „Cu această linie de credit, reafirmăm angajamentul BEI față de proiectele durabile din România, în special ajutând IMM-urile și companiile cu capitalizare medie să acceseze finanțare pe termen lung în condiții avantajoase. Sunt convins că serviciile noastre de consiliere vor ajuta și BRD Sogelease să sprijine afacerile românești sustenabile din punctul de vedere al mediului și, astfel, să profite la maximum de creditarea BEI”, a afirmat Kyriacos Kakouris, vicepreședintele BEI.

Frédéric Banco, CEO al BRD Sogelease, a adăugat: „Această colaborare reprezintă un moment important pentru clienții noștri, pentru că asigură accesul la finanțarea de care au atât de multă nevoie proiectele IMM-urilor și companiilor cu capitalizare medie.”

BRD Sogelease IFN SA este subsidiara de leasing a BRD – Groupe Société Générale, a treia cea mai mare bancă comercială din România, cu active totale care depășesc 15,5 miliarde de euro, parte a Grupului Société Générale. BRD Sogelease este afiliată la rețeaua europeană a Societe Generale Equipment Finance, cel mai mare grup de leasing din Europa, cu finanțări în valoare de peste 24 miliarde de euro.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele membre ale acesteia. Ea pune la dispoziție finanțări pe termen lung pentru investiții solide, contribuind astfel la obiectivele politicii UE. BEI activează în România încă din anii ’90, îmbunătățind coeziunea regională, infrastructura și serviciile de sănătate, și sprijinind întreprinderile mici și mijlocii, prin 180 de proiecte în valoare de 17,78 miliarde de euro. România este cel mai mare beneficiar al sprijinului de consiliere al BEI, cu o gamă largă de servicii adaptate nevoilor clienților publici și privați din diferite sectoare, inclusiv siguranța rutieră, educația, sănătatea, acțiunea climatică, decarbonizare și tranziția digitală.

Fondat de InvestEU Advisory Hub, programul de consiliere Green Gateway a fost creat de BEI pentru a ajuta instituțiile financiare să faciliteze credite pentru proiecte de reducere a schimbărilor climatice, adaptare și durabilitatea mediului susținute de finanțarea BEI. Programul de consiliere Green Gateway propune două domenii de intervenție: o platformă online și un program de consultanță bilateral. Platforma online oferă un instrument de verificare a eligibilității verzi, numit Green Checker, și o bibliotecă electronică cu ghiduri și studii de caz privind criteriile pentru investiții verzi.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR a avizat traseul Drumului Expres București – Târgoviște. Finalizarea construcției, în 2028

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...

Garanti BBVA Leasing
InterviuriLeasing financiar

Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Interviu cu Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing