Advertisement

bcr-leasing-floteauto
Home Finanţare Leasing financiar BCR Leasing a anunţat profit în creştere pe primul trimestru

BCR Leasing a anunţat profit în creştere pe primul trimestru

BCR Leasing a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit net de 6,3 milioane lei faţă de 0,7 milioane lei în primele trei luni de anul trecut, raportând o creştere a vânzărilor cu 66% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Compania a atins la sfârşitul lunii martie o cotă de piaţă de 8%, ocupând poziţia trei în topul companiilor de leasing de pe piaţa naţionala în funcţie de volumul vânzărilor noi.

Veniturile operaţionale ale companiei au ajuns la nivelul 12,7 milioane lei, iar cheltuielile operaţionale la 5,1 milioane lei, în primul trimestru. Soldul finanţărilor acordate clienţilor a crescut cu 9% în ultimul an, ceea ce a dus la revenirea volumului total al activelor peste pragul de 1 miliard de lei.

bcr-leasing-a-anuntat-profit-in-crestere-pe-primul-trimestru-floteauto
Compania a atins la sfârşitul lunii martie o cotă de piaţă de 8%

În perioada ianuarie-martie, provizioanele de risc au avut un impact negativ de 0,9 milioane lei, substanţial mai mic decât cel de aproximativ 2,1 milioane lei în perioada similară din 2014.

Valoarea bunurilor finanţate pe primul trimestru 2015 a fost de 123 milioane lei. Cele mai însemnate volume de vânzări au vizat vehiculele comerciale grele şi echipamentele, unde volumele finanţate au crescut de peste trei ori, susţinute în special de către segmentul IMM.

Reducere cu 0,5 pp a dobânzii standard

Pentru a veni în sprijinul clienţilor, BCR Leasing a redus cu 0,5 puncte procentuale dobânda standard, prin accesarea de către BCR Leasing a liniilor de credit BEI, destinate în principal finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi a entităţilor publice.

De asemenea, un alt beneficiu pentru client îl reprezintă optimizarea fluxului de finanţare auto pentru tranzacţiile retail standard, care permite acum obţinerea unui răspuns la cererea de finanţare în doar cateva minute.

Suntem optimişti atât în privinţa evoluţiei pieţei cât şi a BCR Leasing în 2015. Atât rezultatele din anul precedent, cât şi cele de pe primul trimestru al acestui an ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun. Astfel, vom continua proiectele începute în anii anteriori şi vom demara proiecte noi, prioritară fiind dezvoltarea de business. Avem un start bun în 2015 care ne îndreptăţeşte să sperăm că ne vom atinge obiectivele din acest an”, a declarat Bogdan Speteanu, director general BCR Leasing.

Evoluţia pe tipuri de active ilustrează o creştere semnificativa a finanţărilor de vehicule. „În realizarea acestor volume, parteneriatele cu dealerii, în special cu dealerii de vehicule comerciale grele s-au dovedit benefice pentru mai buna informare a clienţilor şi pentru ofertarea unor pachete de finanţare cu beneficii mai mari”, arată compania.

Soluţii de finanţare

În ideea încurajării reînnoirii parcului de autovehicule şi vehicule comerciale uşoare, sub 3,5 tone, la începutul lunii mai, BCR Leasing IFN a lansat o ofertă de finanţare a acestor bunuri, sub denumirea „BCR Leasing îţi pune afacerea în mişcare”, la care se adaugă perioade extinse de finanţare, CASCO gratuit timp de şase luni şi posibilitatea de a participa la un curs gratuit de conducere preventivă, susţinut de unul dintre piloţii „BCR Leasing Rally Team”.

În privinta leasingului pentru echipamente, compania îşi propune să menţină o pondere de 2/3 finanţări vehicule şi 1/3 finanţări echipamente în 2015. În cadrul acestui din urmă segment, un domeniu prioritar pentru companie îl reprezintă susţinerea finanţărilor de echipamente şi utilaje agricole.

„Este o realitate faptul că gradul de tehnologizare a agriculturii româneşti este mult sub potenţial. Credem cu tărie că firmele de leasing pot şi trebuie să aibă un rol mai important în finanţarea echipamentelor agricole, în special în cazul micilor fermieri, care în prezent nu prea au multe soluţii când vine vorba de achiziţia unor echipamente noi, performante”, a adăugat Bogdan Speteanu care a salutat iniţiativa ALB de semnare a unui protocolul cu Ministerul Agriculturii prin care firmele de leasing au posibilitatea de a cofinanţa proiecte cu bani europeni în exerciţiul 2014-2020.

La începutul lunii martie, BCR Leasing a lansat o ofertă de finanţare a echipamentelor şi utilajelor agricole, noi şi second hand, care este accesibilş în agentiile BCR şi BCR Leasing din toată ţara. Finanţările sunt oferite în lei şi euro, cu avansuri începând de la 10% şi perioade de finanţare de până la şase ani. Oferta promoţională este valabilă până la 31 octombrie.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...

Garanti BBVA Leasing
InterviuriLeasing financiar

Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Interviu cu Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing