Axa Rutieră Iaşi-Suceava. Un prim contract semnat

Axa Rutieră Iaşi-Suceava este mai aproape de realitatea, odată cu semnarea primului dintre cele trei contracte necesare construcţiei pe teritoriul jud. Iaşi.
Axa Rutieră Iaşi-Suceava

Proiectul este implementat prin parteneriatul dintre judeţele Iaşi şi Suceava şi prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum, valoarea totală a investiţiei fiind de 103 milioane de euro.

În judeţul Iaşi execuţia lucrărilor a fost împărţită în trei loturi:

  • Lotul I – DJ 282 Limita Iaşi – Rediu – Movileni – Gropniţa – DJ 281D, cu o lungime de 29 km,
  • Lot 2 – DJ 281D Coarnele Caprei – Focuri – Gropniţa şi DJ 281B Coarnele Caprei – Belceşti (DJ 281), cu o lungime de 22 km,
  • Lot 3 – DJ 281 Belceşti – Cepleniţa – DN 28B şi DJ 281 de la DN 28B – Scobinţi – Lespezi, cu o lungime de 40,610 km.

Valoarea contractului semnat pentru Lotul 2  este de aproximativ 9,13 milioane euro şi prevede lărgirea părţii carosabile, lucrări pentru transportul şi evacuarea apei pluviale, refacerea podeţelor, amenajarea de parcări şi staţii de autobuz, realizarea trotuarelor şi a zidurilor de sprijin acolo unde este necesar, semnalizare rutieră şi marcaje.

Asocierea Alpenside – General Trust Argeş va avea la dispoziţie 24 de luni pentru a finaliza lucrările şi va asigura o garanţie de 60 de luni.

“Când am venit pentru a studia drumul, am descoperit o zonă cu peste 150.000 de oameni pentru care nimeni nu a mai făcut nimic din punctul de vedere al infrastructurii drumului judeţean de mai bine de 30 de ani. Oamenilor nici nu le venea a crede că îi va mai ajuta cineva. Astăzi, iată că semnăm contractul şi sper că în aproximativ două săptămâni să fim în teren cu utilaje şi să dăm startul lucrărilor de execuţie. Termenul stipulat în contract pentru finalizarea modernizării este de 24 de luni, dar noi ne dorim să terminăm mai repede lucrarea”, a menţionat, Ionuţ Marin, reprezentatul constructorului.

După finalizarea lucrărilor pe Axa Rutieră Iaşi-Suceava, 22 de comune şi oraşe din judeţele Iaşi şi Suceava vor fi conectate la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Proiectul “Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iaşi- Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6.

Comunele ieşene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi, Sireţel. Conform estimărilor, Axa Iaşi-Suceava va deservi 800.000 de locuitori.

 

CITEŞTE ŞI:

Test drive Renault Clio 1.0 TCe și 1.3 TCe EDC

AFM a finanţat 79 de staţii de reîncărcare în 11 municipii

Diferenţe între poliţele RCA în funcţie autorizarea asigurătorilor

Adaugati comentariu