Avertizare de călătorie. Timpi de aşteptare măriţi la frontiera cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în perioada 24 februarie – 1 martie 2020, există riscul creşterii timpului de aşteptare la punctele de frontieră cu Republica Bulgaria.termoviziune

Potrivit MAE, începând cu data de 1 martie 2020, autorităţile bulgare vor da în folosinţă sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanţei parcurse (în km) pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone.

Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule a mai putut fi achiziţionată doar până la data de 23 februarie 2020.

În perioada 24 – 29 februarie 2020, pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone vor putea fi achiziţionate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei către Bulgaria, în special pentru autocamioane şi autocare cu masa mai mare de 3,5 t.

„Începând cu data de 1 martie 2020, Departamentul ”BGTOLL” al Agenţiei Executive ”Infrastructură Rutieră” din cadrul Ministerului Transporturilor, Comunicării şi Tehnologiei Informaţionale din Bulgaria, responsabil cu gestionarea problematicii implementării noului sistem e-TOLL şi colectării taxelor de drum aferente, va organiza echipe mobile ce vor asigura informarea şi sprijinirea şoferilor în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare, în vederea prevenirii formării de coloane”, spun reprezentanţii MAE.

Aceştia recomandă cetăţenilor români care tranzitează teritoriul bulgar să se informeze din timp cu privire la aspectele menţionate, să se conformeze cerinţelor legale şi să ia măsurile necesare în vederea organizării itinerariilor de deplasare ţinând cont de noile prevederi legislative şi de riscul creşterii timpului de aşteptare la trecerea frontierei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

 

CITEŞTE ŞI:

Deloitte despre vinieta Oxigen. Ce ar trebuit taxat – norma de poluare sau consumul?

Un nou pod peste râul Dâmboviţa. Unde va fi construit

O nouă problemă pentru drumul de mare viteza Ploieşti – Bacău

 

Adaugati comentariu