Advertisement

Autostrada Transilvania
Home Infrastructură Autostrada Transilvania. Contract pentru construcția tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor

Autostrada Transilvania. Contract pentru construcția tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor

Marți a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor, în lungime de aproximativ 30 km, parte din Autostrada Transilvania. Licitația a fost câștigată de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, cu prețul de 1,4 milioane de lei fara TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este 60 de luni.

Semnarea contractului a avut loc în prezența premierului Ludovic Orban, care a menționat că de la Cluj până la granița de vest, odată cu Finalizarea Autostrăzii Transilvania, se va ajunge într-o oră şi 40 de minute.

”Mă bucur să revin la Cluj cu vești bune, să fim de față la semnarea contractului pentru încă un tronson al Autostrăzii Transilvania. Autostrada Transilvania este o poveste care a început în 2002-2003, a fost susținută de mai mulți parlamentari liberali din județele Transilvaniei și mă bucur că, încetul cu încetul, prinde viață. Din Autostrada Transilvania, odată cu semnarea contractului pe Nădășelu-Zimbor, vor mai rămâne doar două tronsoane pentru care urmează să se semneze contractul. Sunt proceduri care se află în derulare și putem spune că de la Cluj, până la granița de vest, se va ajunge într-o oră și ceva, o oră jumătate, o oră şi 40. Este o investiție extrem de importantă și este însoțită de o serie de alte investiții. Am discutat permanent cu domnul primar Boc, cu domnul președinte Tişe”, a afirmat șeful Guvernului.

Potrivit acestuia, în județul Cluj vor fi continuate investițiile în infrastructura de transport, pe segmentul rutier urmând a se construi centura metropolitană, precum și o legătură mai bună cu autostrada, prin localitatea Mărtinești.

”Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de o modernizare a infrastructurii. Din acest motiv, avem un angajament clar ca, în parteneriat cu primăria municipiului Cluj Napoca și cu Consiliul Județean Cluj, să susținem proiecte de investiții extrem de importante.Aș enumera dintre ele doar câteva. Este vorba de centura metropolitană a Clujului, este vorba de trenul metropolitan, care utilizează infrastructura feroviară, este vorba de o legătură mai bună cu autostrada, care urmează să se realizeze prin Mărtinești, pentru că, la ora actuală, conexiunea cu autostrada a municipiului Cluj este extrem de dificilă și, din acest motiv, este nevoie de o conexiune rapidă la autostradă. De asemenea, avem un proiect foarte important pentru Cluj -proiectul de modernizare a liniei de cale ferată și de electrificare pe traseul Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, pentru care s-a finalizat studiul de fezabilitate și urmează să se lanseze licitația pentru proiectare și execuție”, a precizat premierul Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi anvelope Nokian pentru flotele auto

Topul celor mai slabe județe din punct de vedere economic

Aproape 3.000 de microbuze școlare au fost verificate în trafic

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...