Autostrada Transilvania. Contract pentru construcția tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor

Autostrada Transilvania

Marți a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor, în lungime de aproximativ 30 km, parte din Autostrada Transilvania. Licitația a fost câștigată de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, cu prețul de 1,4 milioane de lei fara TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este 60 de luni.

Semnarea contractului a avut loc în prezența premierului Ludovic Orban, care a menționat că de la Cluj până la granița de vest, odată cu Finalizarea Autostrăzii Transilvania, se va ajunge într-o oră şi 40 de minute.

”Mă bucur să revin la Cluj cu vești bune, să fim de față la semnarea contractului pentru încă un tronson al Autostrăzii Transilvania. Autostrada Transilvania este o poveste care a început în 2002-2003, a fost susținută de mai mulți parlamentari liberali din județele Transilvaniei și mă bucur că, încetul cu încetul, prinde viață. Din Autostrada Transilvania, odată cu semnarea contractului pe Nădășelu-Zimbor, vor mai rămâne doar două tronsoane pentru care urmează să se semneze contractul. Sunt proceduri care se află în derulare și putem spune că de la Cluj, până la granița de vest, se va ajunge într-o oră și ceva, o oră jumătate, o oră şi 40. Este o investiție extrem de importantă și este însoțită de o serie de alte investiții. Am discutat permanent cu domnul primar Boc, cu domnul președinte Tişe”, a afirmat șeful Guvernului.

Potrivit acestuia, în județul Cluj vor fi continuate investițiile în infrastructura de transport, pe segmentul rutier urmând a se construi centura metropolitană, precum și o legătură mai bună cu autostrada, prin localitatea Mărtinești.

”Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de o modernizare a infrastructurii. Din acest motiv, avem un angajament clar ca, în parteneriat cu primăria municipiului Cluj Napoca și cu Consiliul Județean Cluj, să susținem proiecte de investiții extrem de importante.Aș enumera dintre ele doar câteva. Este vorba de centura metropolitană a Clujului, este vorba de trenul metropolitan, care utilizează infrastructura feroviară, este vorba de o legătură mai bună cu autostrada, care urmează să se realizeze prin Mărtinești, pentru că, la ora actuală, conexiunea cu autostrada a municipiului Cluj este extrem de dificilă și, din acest motiv, este nevoie de o conexiune rapidă la autostradă. De asemenea, avem un proiect foarte important pentru Cluj -proiectul de modernizare a liniei de cale ferată și de electrificare pe traseul Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, pentru care s-a finalizat studiul de fezabilitate și urmează să se lanseze licitația pentru proiectare și execuție”, a precizat premierul Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi anvelope Nokian pentru flotele auto

Topul celor mai slabe județe din punct de vedere economic

Aproape 3.000 de microbuze școlare au fost verificate în trafic

 

Adaugati comentariu