Aproape 3.000 de microbuze școlare au fost verificate în trafic

Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au controlat 2.728 de microbuze școlare, verificările vizând utilizarea centurilor de siguranță și respectarea normelor rutiere, precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
microbuze școlare.

Potrivit IGPR, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

”În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul”, a menționat sursa citată.

IGPR a anunțat că polițiștii vor continua controalele din trafic care vizează transportul cu microbuze școlare.

În data de 16 septembrie, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată.

Pe 14 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, constatând că șoferul nu avea copia conformă a licenței de transport la bordul acestuia. Totodată, conducătorul auto nu a informat elevii cu privire la obligația de a utiliza centurile de siguranță.

Aceștia au fost sancționați contravențional conform HG 69/2012.

La aceeași dată, un al șofer a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Galați, pe DN 25, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de școala gimnazială pentru care efectua transportul. Acesta a fost sancționat contravențional conform art. 5 pct. 17 din HG 69/2012.

 

CITEȘTE ȘI:

Se închide circulația pe DN 61, în zona Găești

Modalitatea de despăgubire, cel mai reclamat aspect pe segmentul asigurărilor RCA

Cum vrea Parlamentul European să reducă emisiile de NOx

 

 

Adaugati comentariu