Autostrada Braşov – Bacău intră în licitaţie

Compania de Administrare a Infrastructurii a lansat procedura de achiziţie publică pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului tehnic pentru Autostrada Braşov - Bacău, în lungime de 160 de kilometri.Autostrada Sudului

Valoarea contractului pentru Autostrada Braşov – Bacău, cu o durată de 30 de luni, este de maxim 35,3 milioane lei (fără TVA), finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene.

Potrivit CNAIR, în cadrul contractului vor fi prestate următoarele servicii şi vor fi elaorate următoarele documente:

• Elaborarea Studiului de Fezabilitate;
• Întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată CNAIR pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare;
• Realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire (PAC) şi asistenţă tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către CNAIR;
• Realizarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE);
• Pregătirea Documentaţiei de atribuire (DA) a contractului de lucrări;
• Asistenţa tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurii de achiziţie publică a contractului de lucrări.

În criteriul de atribuire, preţul are o pondere de numai 40%, restul de 60% cuprinzând experienţa specialiştilor companiilor ofertante, metodologia folosită la prestarea serviciilor şi modul de planificare a lucrărilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 8 iulie 2019.

CNAIR arată că incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea sau aprobarea finantarii din fonduri de la bugetul de stat sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibila doar in situatia in care se respecta dispozitiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.

In cazul in care, indiferent de motive, obtinerea sau aprobarea finantarii serviciilor din fonduri de la bugetul de stat sau fonduri europene nerambursabile nu se realizeaza, contractul nu va fi incheiat.

CNAIR estimeaza ca va obtine finantarea necesara semnarii contractului Autostrada Braşov – Bacău in semestrul II al acestui an.

 

CITEŞTE ŞI:

Asirom asigură sutele de maşini din flota Poştei

Radare private în Franţa. 26 de vehicule circulă deja în Normandia

De unde cumpără maşini electrice Primăria Sectorului 3

 

Adaugati comentariu