Advertisement

Autostadt Auto Turme garajele supraetajate Volkswagen
Home Piaţa auto Industrie auto Autostadt și garajele supraetajate Volkswagen

Autostadt și garajele supraetajate Volkswagen

Bun venit în Orașul Automobilelor! Așa se traduce denumirea germană Autostadt, care desemnează un complex aflat lângă uzina din Wolfsburg. Aici se află garajele supraetajate ale lui VW, de fapt două bijuterii cilindrice ”îmbrăcate” în sticlă, adevărate exemple de eficiență tipic germană.

Și nemții, oricât de organizați ar fi, pot da naștere unor bijuterii. Este cazul Autostadt, un parc presărat cu clădiri, proiectat de arhitectul Gunter Henn și finalizat în 2002, care include și o parte a uzinei din Wolfsburg. Aici poți vizita un muzeu cu exponate istorice ale mărcilor din grupul VW, poți viziona filme în cinematograful – sferă și îți poți lăsa copilul să se plimbe în mașinuțe electrice.

Autostadt Auto Turme garajele supraetajate Volkswagen

De fapt, acest înveliș transparent are și o semnificație simbolică: Volkswagen vrea să evidențieze transparența în procesul de producție, iar trecătorii pot chiar să vadă o parte din liniile de producție. Probabil că softul pentru motoare diesel se frauda pe celelalte linii de asamblare. Trecem peste asta, însă.

Citiți aici testul cu VW e-Golf!

La fel cum trecem (la propriu) peste podeaua din marmură canadiană a zonei transparente a uzinei, care poate primi zilnic 250 de vizitatori. Anual, întregul ansamblu atrage aproximativ 2 milioane de vizitatori, atât datorită arhitecturii în sine, cât și bazinelor cu apă, pajiștilor și movilelor din împrejurimi.

Autostadt Auto Turme garajele supraetajate Volkswagen

Totuși, azi ne interesează turnurile înalte de 60 de metri, numite Auto Türme, în care autovehiculele Volkswagen noi sunt parcate direct din uzina de la Wolfsburg, înainte să fie livrate. Între uriașele garaje și uzină se află un tunel de 700 m prin care sunt aduse mașinile noi cu ajutorul unei benzi transportoare, iar apoi sunt preluate de lift și urcate cu 5,5 km/h la locul de parcare desemnat. 400 de mașini intră în fiecare turn, deci un stoc de maximum 800 de unități își așteaptă proprietarii.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=128&v=3Mh5ihsOn7I&feature=emb_title

La cumpărarea unui VW, poți specifica dacă dorești să-l ridici personal din Wolfsburg, și, astfel, poți privi live pe un ecran cum elevatorul îți coboară automat ”aleasa portofelului”. De aici, exemplarele pleacă cu 0 km la bord. Și sunt multe de tot: aproape 600 zilnic, pentru că Autostadt este cel mai mare punct de vânzare auto din lume!

Autostadt Auto Turme garajele supraetajate Volkswagen

Poți privi spectacolul oferit de garajele supraetajate din liftul pentru persoane, care te urcă până la etajul 12 și-ți oferă o priveliște de neuitat asupra Autostadt.

 

via interestingengineering

foto: autostadt.de

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...