Automobilul, principalul mijloc de transport pentru vacanţă

Aproape 60% dintre românii care pleacă în vacanţă aleg automobilul drept mijloc de transport, potrivit "Barometrului privind vacanţele din 2019", realizat de Frames & Train Your Brain.Potrivit studiului, dacă în ţară, Litoralul (57%) şi staţiunile de la munte (32%) sunt cele mai căutate destinaţii, în străinătate, Grecia este pe primul loc, fiind indicată de peste 37% dintre românii care vor să îşi petreacă concediul în altă ţară.

În topul preferinţelor urmează Bulgaria (22%), Spania (19%), Italia (14%) şi Turcia (8%).

Pe ansamblu, 63% dintre respondenţi declară că vor pleca în concediu la vară, în timp ce 22% spun că nu vor face acest lucru. Întrebaţi câte zile de vacanţă şi-au programat pentru sezonul estival, 52% dintre respondenţi au indicat intervalul 10-15 zile, în timp ce 21% se pregătesc de un concediu de numai 7 zile.

Chestionaţi în privinţa mijlocul de transport pe care-l vor folosi pentru a merge in vacanta, 58% dintre respondenţi au afirmat că vor merge cu automobilul, 17% cu trenul, 13% cu autocarul şi 12% cu avionul.

„Barometrul privind vacanţele din 2019” a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, prin chestionare online şi telefonic, pe un eşantion de 350 de persoane cu vârsta peste 18 ani, angajaţi ai unor companii active în toate domeniile de activitate, de la comerţ la construcţii, sănătate, turism şi IT, cu o eroare de plus – minus 2,8%.

 

CITEŞTE ŞI:

CNAIR achiziţionează o flotă de vehicule 4×4 de la Midocar

Când se poate returna contravaloarea rovinietei

CNAIR a întârziat cu 5 ani reabilitarea DN 66. Iată povestea

 

 

Adaugati comentariu