Autoliv mută producția de la o fabrică din Suedia în România

Producătorul americano-suedez de echipamente de siguranță auto, Autoliv, intenționează să mute toatăproducția și tehnologia generatoarelor de gaz pentru airbag-uri de la fabrica din Vargarda (Suedia) în fabricile din România și Franța.
autoliv

Aceasta este una dintre măsurile strategice adoptate pentru a crește productivitatea și eficiența în cadrul Autoliv Europe, a declarat compania.

Planul este de a muta cea mai mare parte a producției în fabrica Autoliv din Brașov și segmentul de dezvoltare a tehnologiei de umflare în locațiile existente din Franța și România.

„Măsura face parte dintr-o inițiativă globală de optimizare pe care Autoliv a inițiat-o la începutul anului 2020. Acestea sunt decizii foarte grele de luat, dar necesare pentru a satisface cerințele clienților noștri și pentru a rămâne competitivi. Vom face tot posibilul pentru a ne sprijini angajații în această perioadă de tranziție”, a afirmat președintele Autoliv, Frithjof Oldorff.

Compania are 400 de angajați la Vargarda, dintre care 150 vor fi afectați de relocarea planificată care se așteaptă să fie finalizată în prima jumătate a anului 2024.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Cod galben de vreme rea. Ninsori moderate în 8 județe, inclusiv în București

A apărut revista FLOTE AUTO, noiembrie 2020

Drumul Expres Craiova – Piteşti. Tronsonul 2 ar putea fi gata înainte de termen

 

Adaugati comentariu