AutoCar cere falimentul societăţii de asigurări City Insurance

Grupul de firme AutoCar a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la cererea de faliment a societăţii de asigurări City Insurance şi a înaintat instanţelor de judecată solicitarea.faliment

City Insurance are datorii restante de peste 1 milion de lei către grupul AutoCar.

„Societatea de asigurări se află în incapacitatea de plata a acestor datorii, care sunt mai vechi de 120 de zile, iar suma de plată pe care City Insurance o are, actualizată cu dobânzile şi penalizările legale depăşeşte 3 milioane de lei”, spune AutoCar, care mai arată că City Insurance deţine, în prezent, peste 45% din piaţă RCA.

În opinia AutoCar, Consiliul Concurenţei trebuie să se autosesizeze de urgenţă, societatea de asigurări având în prezent o cota de piaţă care reprezint un mare risc sistemic.

În plus, reprezentanţii grupului de firme AutoCar susţin că City Insurance are toate simptomele pe care societăţile Astra şi Carpatica le aveau în momentul declanşării falimentului:

  • Număr ridicat de reclamaţii la ASF (2097 de reclamaţii în perioada Ianuarie – Iulie 2019);
  • Cota importantă în clasa de asigurări cu risc cel mai ridicat (peste 45% în RCA);
  • Cota de piaţă importantă în rândul transportatorilor (peste 90%);
  • Întârzieri mari la plata despăgubirilor către service-uri şi păgubiţi;
  • Întârzieri mari la plata despăgubirilor pentru daunele externe (datorii de ordinul zecilor de milioane de euro);
  • Subevaluarea rezervelor de dauna cu peste 50%;
  • Număr ridicat de procese în instanţa pentru neplata daunelor;
  • Probleme privind lichiditatea.

Reprezentanţii AutoCar mai spun că peste 70% dintre dosarele de dauna câştigate de către petenţi prin intermediul SalFin sunt contestate de către City Insurance astfel încât păgubiţii RCA să ajungă în instanţele de judecată şi în acest mod, să rostogolească datoriile către păgubiţi cu încă 2 – 3 ani.

„Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12 lea să realizaţi faptul că aveţi o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiţi regeşte că să supravegheze această piaţă. Bombă cu ceas din asigurări a depăşit că pondere peste 45% din piaţă RCA, iar voi sunteţi în continuare în concedii sau pe picior de plecare spre BNR. Sunteţi pe deplin responsabili de ceea ce va urmă în această piaţă, iar moartea acestei societăţi de asigurări va duce la dispariţia preţurilor mici la RCA”, atrage atenţia Florin Pandele, administrator al grupului de firme AutoCar.

În replică, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că societatea de asigurări City Insurance „este stabilă din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate”.

 

CITEŞTE ŞI:

Un pas înainte către Autostrada Timişoara – Moraviţa

Alsim Alarko va construi şi Lotul 1 din Centura de Sud a Capitalei

De astăzi, începe ridicarea maşinilor în Bucureşti. Vezi tarifele

 

 

Adaugati comentariu