Alsim Alarko va construi şi Lotul 1 din Centura de Sud a Capitalei

Firma turcă Alsim Alarko Sanayi ve Ticaret AS va construi şi Lotul 1 Autostrăzii de Centură Bucureşti Sud (semi-inelul de Sud), după ce în acest an a câştigat şi licitaţia pentru Lotul 2.A1 – DN 7

Contractul pentru Lotul 1, semnat cu CNAIR, are o valoare de 830 de milioane de lei, respectiv 175 milioane de euro, fără TVA, ceea ce înseamnă un cost de 10 milioane de euro pe kilometru.

Lungimea Lotului 1 este de aproximativ 17 kilometri.

„Constructorul are ca termen 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie, însă depinde de cât de bine se mobilizează constructorul. Dacă doreşte să realizeze mai repede lucrările, se poate”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu ocazia semnării contractului dintre Alsim Alarko şi CNAIR.

Lotul 1, format din Sector 1 Km 52+070 – Km 52+770 aferent Centura Nord şi Sector 2 Km 52+770 – Km 69+000 aferent Centura Sud, face parte din Autostrada de Centură Bucureşti, în lungime de 109 km.

Reamintim că pentru construcţia Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord (semi-inelul de Nord), CNAIR a scos la licitaţie, în iunie 2019, cele trei loturi, care însumează 52 de km.

 

CITEŞTE ŞI:

Autostrada A3 Braşov – Oradea: Din 416 km se circulă doar pe 75 km

De astăzi, începe ridicarea maşinilor în Bucureşti. Vezi tarifele

Avocatul Poporului solicită atacarea în instanţă a hotărârii privind ridicarea maşinilor în Capitală

 

 

Adaugati comentariu