Auto Italia
Home Miscellanea Business Auto Italia. Surprize pentru clienții de flote

Auto Italia. Surprize pentru clienții de flote

Pentru profesioniști, best-seller-ul Ducato este disponibil, în ton cu vremurile, inclusiv în versiune electrică. Dar surprizele pregătite de Auto Italia pentru clienții de flote nu se opresc aici.

”Vanul nostru este cel mai bun vehicul de livrări de pe piață”, spunea despre Fiat Ducato Eric Laforge, noul CEO al Jeep Europe, pe vremea când era încă șeful Fiat Professional pentru regiunea EMEA. Iar clienții par a-i da pe deplin dreptate. A revoluționat segmentul său, la apariție, iar în mai bine de patru decenii de existență, LCV-ul italian a dominat vânzările van-urilor mari în Europa. Impunându-se ca lider autoritar în anii din urmă. Mai mult, în 2020 izbutea o altă performanță notabilă, fiind cel mai bine vândut model în toate segmentele.

Auto Italia

Deja sinonim cu inovația și eficiența, Ducato este dotat cu sisteme de asistență avansate, un bord complet digital cu cele mai bune soluții de infotainment din clasă, devenind mai mult decât un copilot: este colegul pe care ți-l doreai. Iar în activitatea curentă te vei bucura de versatilitatea sa recunoscută, conferită de cele șapte gabarituri diferite de caroserie și un volum de până la 17 m3. Dar nu numai.

Căci italienii i-au oferit cheia de la ”cămara cu bunătăți”. Apoi, a fost reglat fin pentru ca toate să conlucreze ireproșabil. Ce și-a ales Ducato pentru a ajunge la un rafinament demn de un ”autoturism” ? Ei bine, instrumentar digital, un pachet multimedia de top, dar și alte detalii menite să asigure un confort superior șoferului. Vorbim despre nivelul poziției la volan, scaune confortabile, cu suport îmbunătățit, bord și volan redesenate pentru o accesibilitate mai bună. Pe volan se află și comenzile pentru sistemul cruise control standard, care asigură o rulare relaxată pe autostradă. În plus, sistemul Keyless Entry and Go opțional asigură acces ușor și rapid în mașină.

Ducato

Li se adaugă un sistem de rulare autonom sau noul motor 2.2 Multijet, disponibil în plaje de putere de la 120 la 180 CP, alături de cutie manuală sau transmisie automată în 9 trepte, care oferă mai bune performanțe din segment, consum și emisii îmbunătățite cu 7% și un rezervor mărit la 90 de litri.

A, și să nu uităm. Securitatea pe drumurile de zi cu zi este întărită nu doar de faptul că ultima versiune beneficiază de faruri full-LED, ci și de multitudinea de sisteme de siguranță și asistență. Iar dacă doriți o garanție, reperul îl reprezintă, desigur, EuroNCAP. Iar în 2022 Ducato a devenit primul model din istorie care primește calificativ Platinum. Pentru ca anul acesta, chiar dacă au existat criterii și mai dure, cu Gold, și-a păstrat poziția de lider în lumea vehiculelor utilitare.

Te-am convins? Ai aici mai multe detalii!

Această tradiție de excelență și proactivitate este confirmată și de E-Ducato, primul vehicul Fiat Professional 100% electric și 100% proiectat împreună cu clienții. De fapt, E-Ducato este un proiect ”tailor-made”. Înainte de a finaliza brieful vehiculului electric, Fiat Professional a monitorizat, timp de un an, 4.000 de vehicule cu motoare termice, ale căror unități de control, conectate în timp real, au permis identificarea diferitelor profiluri de misiuni îndeplinite în activitatea reală. Practic au fost strânse date legate de comportamentul mașinilor de-a lungul a 50 de milioane de kilometri. Iar pe baza analizei acestora a fost realizat un profil care să permită tranziția la propulsia electrică fără a afecta activitatea clienților. A urmat apoi un proiect pilot, cu o mini flotă de vehicule pre-serie, alocată clienților strategici înainte ca vehiculele să fie disponibile pe piață. Iar aceasta a permis completarea datelor deja existente cu altele mai relevante, din ”viața reală”, legate de comportamentul versiunilor electrice.

E-Ducato poate obține performanțe echivalente cu versiunile diesel și o accelerație de 0-50 km / h în 5 secunde. În ceea ce privește bateriile, E-Ducato este echipat cu o serie de soluții modulare, cu două blocuri diferite – 47 kWh și 79 kWh – și 4 moduri de încărcare. Cu o baterie de 47 kWh, E-Ducato poate parcurge până la 170 km în ciclul WLTP și până la 235 km în ciclul urban. Cu o baterie de 79 kWh, distanțele cresc la 280 km în ciclul WLTP, echivalent cu 370 km în ciclul urban. Nu durează mai mult de o jumătate de oră pentru a încărca suficient pentru a conduce 100 de km.

Totodată, merită menționat că bateriile au o garanție de 10 ani sau 220.000 km pe versiunea de 79 kWh sau 8 ani / 160.000 km pe modelul de 47 kWh. Cuplat la o priză monofazată, Ducato încarcă cu maxim 7 kW, valoare care crește la 11 kW în cazul unei surse de curent trifazate. Opțional, poate încărca și cu 22 kW la trifazat. De asemenea, de la sursele de încărcare rapidă absoarbe până la 50 kW, câștigând o autonomie de 100 km în 30 de minute.

Fiat 500 Hybrid

Activitatea companiei se derulează în mediul urban? Soluția prin care ieși din anonimat este la un pas distanță. Căci Fiat 500 este mai mult decât un automobil. Este un icon plin de stil și eleganță tipic italiană. Mașina de oraș care a sedus o întreagă planetă te întâmpină cu detalii exclusiviste, interioare sofisticate, și o impresionată paletă de culori care te va ajuta să o faci să se potrivească perfect cu personalitatea ta sau a companiei.

Fiat 500

Iar dacă stilul este pentru totdeauna, vremurile se schimbă. Tocmai de aceea, cea mai iubită mașină de oraș evoluează pentru tine și pentru binele planetei. Fiat 500 beneficiază acum de noua tehnologie mild hybrid, care reduce emisiile de CO2 cu 20%, optimizează consumul, iar noul display de la bordul mașinii te ajută să eficientizezi consumul de energie.

Jeep. Renegade sau Compass eHybrid?

Pentru posesorii de flote a căror activitate se desfășoară preponderent în mediul urban, fără însă să excludă ieșirile în proximitate, uneori nu pe drumuri de cele mai bună calitate, Jeep reprezintă soluția ideală. Cu atât mai mult cu cât gama legendarului constructor include versiuni perfect adaptate pentru ”jungla urbană”.

Jeep Renegade

Fie că vorbim despre best-seller-ul Renegade, modelul care, până la apariția electricului Avenger, era cel mai mic model din gama constructorului, ori despre Compass. În cazul căruia vă recomandăm să nu ratați oferta eHybrid. În cazul căreia, combinația dintre motorul turbo pe benzină de 130 CP și cutia automată în 7 trepte cu dublu ambreiaj este amplificată de motorul electric de 48V, pentru un boost de putere de 15 kW (20 CP) și cuplu instant. În plus, primești eficiență și confort, alături de schimbarea rapidă și fluidă a treptelor de viteză.

Jeep Compass

 

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2023, Suplimentul ”Finanțarea și administrarea mașinilor de companie”)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Test cu măsurători VOLKSWAGEN ID. BUZZ

Arval Mobility Observatory: 89% dintre companii rămân încrezătoare în dezvoltarea flotelor

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brand Finance Romania 50
Business

Brand Finance Romania 50. Dacia recâștigă prima poziție în fața eMAG

Brandul Dacia, cu o valoare de brand în creștere cu 30%, la...

Afacerile din comerţul cu autovehicule
Business

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 15,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele şapte...

digitală
Business

Criza talentelor în era digitală devine preocuparea nr. 1 la vârful companiilor

În contextul noilor provocări oferite de inovația digitală și de apariția tehnologiilor...

program
Business

Ce îşi doresc românii de la locul de muncă? Săptămâna de lucru de 4 zile și un program flexibil şi hibrid

Managerii vor program flexibil şi hibrid, iar angajaţii fără funcţie de conducere...