Advertisement

Accident Audi vs MINI floteauto.ro
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Accident surprins de TeslaCam: Audi vs MINI

Accident surprins de TeslaCam: Audi vs MINI

Când trei șoferi încalcă regulile de circulație, rezultatul poate căpăta accente dramatice. Noroc cu TeslaCam care a surprins acest accident Audi vs MINI și ne învață să fim corecți la volan.

Iată un gadget care nu ar trebui să lipsească din dotarea standard a niciunui model de autoturism: camera video care filmează permanent. Mai mult, TeslaCam are două astfel de camere, una pe față și alta pe spate, și, astfel, ne oferă o mulțime de informații despre comportamentul șoferilor în trafic. Mai mult, poate ajuta inclusiv la identificarea celor care fug de la locul accidentului. Fix ca în cazul următor.

Audi vs MINI: cine a greșit?

Accidentul s-a petrecut în Italia, dar este emblematic pentru circulația din România, pentru că implică trei șoferi indisciplinați. S-o luăm pe rând. Primul – cel grăbit (care conduce un Audi), gata să croșeteze întreg traficul pentru a-și depăși recordul de timp. Sau, poate, un justițiar, gata să-i ”pedepsească” pe colegii indisciplinați din fața lui. El nu se asigură, taie fața și nu semnalizează la schimbarea benzilor.

Al doilea – cel care se eternizează fără motiv pe ultima bandă, după ce depășește un camion și o autorulotă, deși se putea replia pe banda din mijloc (șoferul de Tesla). Practic, el este factorul declanșator, pentru că îl obligă pe cel cu Audi să-l depășească prin dreapta.

În sfârșit – campionul (șoferul de MINI), care, după ce că ocupă nejustificat ultima bandă (poate că, totuși, Tesla venea din spate ca să-l depășească și nu avea pe unde să treacă), se repliază cu un sictir tipic șoferului de duminică, fără semnal, în silă, pe banda din mijloc.

Accidente cu trotinete: statistici

Iar când cele trei specimene se întâlnesc într-un tablou apocaliptic, dezastrul se produce. În cazul de față, bine că nu s-a lăsat cu victime, ci doar cu mașini șifonate. Putea fi mult mai grav, mai ales dacă autostrada ar fi fost mai populată.

Accident Audi vs MINI floteauto.ro

Să tragem, deci, învățămintele: să semnalizăm la schimbarea benzii, să folosim cea mai din dreapta bandă liberă și să nu ne dăm zmei în trafic, pentru că putem ucide oameni.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...