Advertisement

Bacău
Home Infrastructură Traficul ar putea fi deschis pe 80 km de autostradă în 2020

Traficul ar putea fi deschis pe 80 km de autostradă în 2020

Toate tronsoanele de autostradă unde lucrările sunt finalizate în proporţie de 90% vor fi deschise traficului până la sfârşitul acestui an, estimează ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Aceste sectoare însumează peste 80 de kilometri.

„Suntem foarte avansaţi pe Autostrada Transilvania, pe VO Bacău, pe cei 10 kilometri dintre Râşnov şi Cristian, unde antreprenorul s-a angajat că va finaliza cu opt luni mai devreme decât prevede contractul. De asemenea, la Rădăuţi, antreprenorul s-a angajat să finalizeze în acest an varianta ocolitoare. Deci acestea sunt obiectivele unde avem un progres fizic de 90% şi care vor putea fi date în trafic în acest an. De asemenea, Sebeş-Turda, cu cele două loturi, unde avem progres de peste 90%, noi ne dorim să fie finalizate şi date în trafic în acest an”, a arătat oficialul guvernamental.

Pe Autostrada Transilvania, lotul 3C3 Biharia – Borş, în lungime de 5,35 km, este finalizat în proporţie de 99%, urmând a intra în curând în circulaţie. Contractul, în valoare de 145,66 milioane de lei, a fost semnat cu asocierea Trameco – Vahostav – SK A.S. – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings.

Tot pe Autostrada Transilvania şi lotul 2A2 Iernut – Chetani (17,9 km) se află într-o fază avansată de realizare (95,25%). Contractul are o valoare de 437,63 milioane de le, fiind semnat cu asocierea Astaldi – Max Bogl.

La rândul ei, Varianta Ocolitoare (VO) Bacău, în lungime de 30,8 km, din care 16 km autostradă, ar putea intra în trafic până la finalul anului. Şoseaua rapidă este construită de Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 668,33 milioane de lei.

Potrivit ministrului Transporturilor, şi VO Rădăuţi ar putea fi finalizată în acest an. În lungime de 16,6 km, valoarea contractului este de 97,44 milioane de lei, acesta fiind semnat tot cu Spedition UMB – Tehnostrade. CNAIR a făcut deja cerere pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile.

Un alt lot de autostradă care ar putea fi deschis circulaţiei este şi sectorul Predeal-Cristian (6,3 km autostradă + 3,56 km drum de legătură). Contractul, în valoare de 118,02 milioane de lei a fost semnat cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting (în insolvenţă). Deşi CNAIR spune că lucrările sunt finalizate în proporţie de 39%, iar contractul prevede construcţia tronsonului până în august 2021, antreprenorul şi-a asumat deschiderea traficului în decembrie 2020.

Ministrul Transporturilor speră ca în acest an să se circule pe Autostrada Sebeş – Turda de la un capăt la celălalt, în condiţiile în care şi loturile 1 şi 2 ar fi deschise, în sfârşit, traficului. Pe Lotul 1 Lancrăm – Sântimbru (17 km), lucrează Impresa Pizzarotti, valoarea contractului fiind de 541,7 milioane de lei. Stadiul fizic este de 89,5%, termenul de finalizare fiind noiembrie 2020. Săptămâna aceasta, din cauza ploilor abundente din ultimele zile, s-a produs o alunecare de teren, dar corpul autostrăzii nu a fost afectat.
Pe Lotul 2 Sântimbru – Aiud (24,25 km), lucrările, în valoare de 549,33 milioane de lei, sunt realizate de Asocierea Aktor – Euro Construct. Stadiul fizic este de 71,15%, termenul de finalizare fiind noiembrie 2020.

„În acest moment se lucrează pe 219 kilometri de autostradă, drum expres şi variante ocolitoare, şi credem că până la sfârşitul anului vom putea da ordine de începere a lucrărilor pentru încă 86 de kilometri de autostradă, drum expres şi variante ocolitoare”, a precizat ministrul Lucian Bode.

 

CITEȘTE ȘI:

Au crescut amenzile pentru parcarea ilegală pe locurile pentru persoane cu handicap

Creştere de 4% pe piaţa RCA în primul trimestru din 2020

Modernizarea DN 73 Piteşti – Braşov ar putea fi încheiată în 2020. Cât a durat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...

Valea Prahovei
Infrastructură

Cum motivează CNAIR închiderea traficului pe Valea Oltului în timpul zilei. Ce spun specialiștii

În contextul restricționăriii traficului pe Valea Oltului (DN 7), Compania Națională de...

Circulaţia rutieră
Infrastructură

Circulația pe Valea Oltului se închide în timpul zilei, între 8 iulie şi 9 august

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9...