Audi conectează automobilul electric cu casa

Audi duce ideea mobilităţii electrice mai departe, dincolo de automobil, oferindu-le clienţilor o soluţie personalizată. În acest scop, marca face echipă cu doi parteneri noi într-un proiect de conectare a modelului electric Audi e-tron cu infrastructura casnică a utilizatorului.audi

Interacţiunea inteligentă cu sistemele de administrare a energiei casnice oferite de SMA Solar Technology şi Hager Group permite încărcarea eficientă, la costuri avantajoase, inclusiv utilizare energiei din surse fotovoltaice, dacă se doreşte acest lucru.

Audi oferă mai multe soluţii de încărcare a automobilului de la sistemul electric de acasă, acesta fiind locul unde cei mai mulţi utilizatori îşi încarcă automobilele electrice. Sistemul standard compact de încărcare permite, însă, alimentarea la o putere de până la 11 kW. Sistemul opţional de încărcare connect dublează această putere la 22 kW, motiv pentru care modelul Audi e-tron va fi echipat cu acest sistem opţional de încărcare.

Sistemul connect de încărcare se poate conecta cu infrastructura casnică şi prin sistemul WiFi al casei utilizatorului, iar, în combinaţie cu un sistem de management al energiei casnice (engl. home energy management system – HEMS), permite funcţii de încărcare inteligentă.

 

Citişi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu