Restricţia de viteză pe autostrada A2 se menţine

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Autostrăzi au decis ca, pe tronsonul de pe A2 Bucureşti - Fundulea şi retur, viteza maximă de circulaţie să fie de 80 km/h.

Decizia a fost luată ca urmare a lucrărilor de reparaţii ale părţii carosabile, derulate în această perioadă, precum şi faptului că pe 15 iunie începe vacanţa şcolară de vară, fiind de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice.

„Facem apel la conducătorii auto să respecte restricţiile instituite temporar, să semnalizeze din timp orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie, să sporească atenţia la volan şi să reducă viteza în zonele unde se efectuează reparaţii”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Miercuri, 13 iunie, la km 22 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, s-a produs o deformare a părţii carosabile, ca urmare a dilatării a două plăci de beton în zona rosturilor. Atunci au fost impuse o restricţie de circulaţie pe banda 2, la km 22, şi o restricţie de viteză, de 80 km/h, pe sectorul cuprins între km 12 – km 36, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa. Restricţiile erau menţinute până când covorul asfaltic cald, proaspăt aşternut, se va întări.

Pe timpul nopţii următoare, între orele 00:00 şi 04:00, reprezentanţii CNAIR şi ai Poliţiei Autostrăzi urmau să efectueze o revizie la faţa locului în vedere ridicării restricţiilor.

Se pare că lucrurile nu au mers în direcţia dorită, astfel că restricţia de viteză se menţine. Lucrările de reparaţie au fost efectuate de o echipă de 21 muncitori şi 9 utilaje ale secţiei de producţie a CNAIR care au detensionat plăcile de beton afectate şi le-au îndepărtat, după care a refăcut planeitatea şi au asfaltat suprafaţa deteriorată.

Adaugati comentariu