Advertisement

Audi A6 Avant plug-in hybrid
Home Piaţa auto Autoturisme Audi A6 Avant plug-in: autonomie electrică 51 km

Audi A6 Avant plug-in: autonomie electrică 51 km

După ce versiunea Sedan a primit un sistem de propulsie plug-in hybrid, a sosit timpul versiunii break să beneficieze de același tratament. Noul Audi A6 Avant plug-in afișează o autonomie WLTP de până la 51 km.

Urmând canoanele pieței, și versiunea break a lui A6 poate fi încărcată la priză. Numele ei este Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro și este animată de un sistem plug-in hybrid ce dezvoltă un total de 367 CP. Acesta este format dintr-un motor pe benzină 2.0 TFSI de 252 CP și un motor electric de 143 CP și 350 Nm.

Ultimul este integrat în transmisia S tronic cu 7 trepte împreună cu ambreiajul, iar puterea este transmisă către toate cele patru roți via sistemului quattro. Cuplul maxim de 500 Nm al sistemului este deja atins la turația de 1.250 rpm a motorului termic.

Audi A6 Avant plug-in hybrid

Autonomia electrică maximă determinată de ciclul de testare WLTP este de 51 km, iar viteza maximă ce poate fi atinsă în regim electric este de 135 km/h. Dinamica este la cote înalte: accelerația 0-100 km/h durează 5,7 s, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Acesta este noul Audi A3 Sedan!

Folosind o stație de 7,4 kW, bateria Li-ion de 14,1 kWh se încarcă în aproximativ 2,5 ore. În aplicația myAudi sunt încărcate peste 140.000 de stații de alimentare cu energie din 24 de țări europene.

Audi A6 Avant plug-in hybrid

Citește aici testul cu BMW Seria 2 Active Tourer plug-in hybrid!

La bord există trei moduri de rulare: EV (pur electric), Hybrid (sistemul alege motorul care funcționează) și Hold (se conservă energia din baterie). În modul Hybrid sunt analizați o mulțime de factori, de la ruta încărcată în sistemul de navigație și evenimentele de trafic on-line, până la stilul de conducere al șoferului și informațiile primite de la senzorii integrați în autoturism. Astfel, se păstrează curent pentru porțiunile mai lente/ambuteiaje și se rulează pe benzină în cele mai libere.

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro

Portbagajul are un volum de 405 litri, în scădere de la 565 litri la versiunea cu motor convențional, iar la plierea spătarului banchetei se obține un volum total de 1.535 litri.

Prețul de bază al versiuni Audi A6 avant plug-in este de 71.940 euro.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...