Advertisement

transport
Home Administrare flote Atenție, transportatori! Austria aplică amenzi de 50.000 de euro

Atenție, transportatori! Austria aplică amenzi de 50.000 de euro

Autorităţile din Austria au început să aplice amenzi companiilor regionale de transport pentru nerespectarea noilor reglementări în privinţa transporturilor de marfă intrate în vigoare la 1 ianuarie 2017.

Din acest an, transportatorii de marfă şi de călători care încarcă/ descarcă în Austria trebuie să înregistreze şoferul la autorităţile  austriece înainte să pătrundă pe teritoriul acestei ţări şi să îl remunereze pe acesta cu salariul minim valabil în Austria, pentru perioada aferentă şederii sale pe acest teritoriu.

Potrivit informaţiilor deţinute de WebEye, noua reglementare riscă să afecteze o parte importantă a companiilor care fac transport internaţional.  În aceste condiţii, se pune problema cum pot fi diminuate efectele negative asupra  transportatorilor.

Cea mai restrictivă prevedere a noii legi din Austria este aceea potrivit căreia angajatul companiei de transport trebuie să completeze un formular electronic şi să îl depună online la Ministerul Finanţelor din Austria, înainte de efectuarea operaţiunilor pe teritoriul Austriei. Cine omite să completeze formularul riscă o amendă de 20.000 de euro la prima abatere, fiecare încălcare ulterioară a legii urmând să fie sancţionată cu 50.000 de euro.

În ultimii ani s-a constatat o creştere semnificativă a amenzilor înregistrate de către transportatorii regionali. Noile reglementări au mărit considerabil volumul de muncă al acestora şi le-a forţat să se adapteze noilor condiţii. Astfel, opţiunile lor au fost fie să crească numărul angajaţilor, fie să-şi optimizeze activitatea prin soluţii sau sisteme-suport care să le accelereze fluxul de lucru.

Astăzi, cele mai multe companii folosesc diferite module de organizare a activităţii. Totuşi, aplicaţiile privind contabilitatea, comunicarea şi administrarea afacerii nu sunt foarte răspândite. Prin folosirea acestor metode, companiile pot economisi timp, ceea ce contribuie indirect la creşterea competitivităţii lor. Încurajăm transportatorii să utilizeze astfel de soluţii care îi pot asista, de exemplu, să respecte cele mai noi reglementări salariale impuse de Austria „, a spus Levente Gall, director general WebEye România, furnizor de soluţii telematice pentru transportatori.

Potrivit legislaţiei austriece, transportatorii trebuie să le achite şoferilor salariul minim din Austria pentru perioada de timp petrecută în această ţară. Aşadar, compania trebuie să poată fi informată în timp real asupra locaţiei fiecărui şofer şi asupra timpului petrecut în fiecare ţară, informaţii ce pot fi furnizate cu precizie de către soluţiile telematice moderne.

„Raportul necesar pentru stabilirea salariilor cuvenite şoferilor implicaţi în transportul comunitar este realizat cu ajutorul informaţiilor furnizate de tahograf. Acesta măsoară timpul total de condus, din care reiese limpede cât trebuie să încaseze fiecare şofer la sfârşitul lunii. În absenţa soluţiilor telematice nici nu-mi pot imagina volumul de lucru şi forţa de muncă necesare pentru a extrage aceste informaţii, care oricum ar fi orientative, neputând egala precizia celor furnizate de tahograf”, a adăugat Levente Gall.

Austria nu este prima ţară care impune transportatorilor respectarea salariului minim. Aceeaşi măsură a mai fost luată de Germania, Franţa şi Italia.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vacanța
Administrare flote

Problemele tehnice cu mașina nu trebuie să vă strice vacanța. Opt recomandări utile

Înainte de a pleca în vacanța de vară, mulți oameni sunt copleșiți...

autonomie
Administrare flote

Vehiculele electrice pot pierde până la 30% din autonomie pe vreme foarte caldă

Vehiculele electric nu își pierd din autonomie doar pe vreme extrem de...

bateriilor
Administrare floteFlotă verde

Durata de viață a bateriilor o depășește pe cea a vehiculelor electrice pe care sunt montate. Studiu

Marea majoritate a bateriilor vehiculelor electrice au o durată de viață mai...

GoBetter
Administrare floteFlotă verde

Business Lease a lansat noul program de mobilitate sustenabilă, ”GoBetter!”

Business Lease, furnizor de top de soluții inovatoare de management al flotelor,...