Atenție șoferi! Cod galben de polei și Cod portocaliu de vânt și viscol

Pentru perioada, 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00, Administrația Națională de Meteoroșogie (ANM)a extins Codul galben de polei și ninsori viscolite în nord-vest, nord, centru, est și sud-estul țării și a emis un Cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.
cod portocaliu

În aceaste regiuni, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea lor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. În același timp, intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Pentru perioada, 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost emis un cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă nu vor fi impuse restricţii în sezonul estival

Transportul public operat de STB în Bucureşti şi jud. Ilfov riscă să fie sistat

Siguranța angajaților, pe primul loc în topul priorităților Nokian Tyres: niciun accident de muncă în 2020

 

 

 

Adaugati comentariu