ASF: Situaţia Astra Asigurări ar fi fost alta dacă exista Legea rezoluţiei

Situaţia companiei Astra Asigurări ar fi fost alta dacă ar fi existat Legea privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, care ar fi permis intervenţia timpurie a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în vederea redresării, înainte ca asigurătorul să intre în procedura de faliment, a declarat prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.asigurari-floteauto

„Ar fi fost potrivit ca Astra Asigurări să intre într-un plan de redresare mai devreme, astfel încât să se poată echilibra, ca intervenţie timpurie a ASF”, a menţionat Cornel Coca Constantinescu, întrebat fiind care ar fi fost situaţia Astra dacă ar fi existat legea rezoluţiei în urmă cu unul sau doi ani.

Acesta a subliniat că este foarte importantă structura portofoliului unei companii care poate intra în redresare sau rezoluţie.

„Riscurile la care era expusă societatea puteau fi identificate, astfel încât timpul ar fi trecut în favoarea companiei. În ceea ce priveşte structura portofoliului, Astra Asigurări este o societate care deţine şi asigurări de viaţă, nu doar asigurări generale, nu numai RCA, ci şi alte tipuri tipuri de asigurări care au mult mai multă consistenţă”, a mai spus prim-vicepreşedintele ASF.

Constantinescu a mai spus că ASF are, în prezent, posibilitatea unei intervenţii timpurii, în sensul că trece de la măsuri active la măsuri proactive. Prin mecanismul de rezoluţie se doreşte o intervenţie a autorităţii în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerinţele legale, înainte de a intra în faliment.

 

 

Adaugati comentariu