ASF a sancționat societățile Grawe, Omniasig şi Groupama

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri sancţionarea cu avertisment scris a trei asigurători - Grawe România Asigurare, Omniasig VIG şi Groupama Asigurări - pentru nerespectarea unor obligaţii privind procedura instrumentării şi lichidării daunelor.
RCA

De asemenea, companiile de brokeraj Auto Marcu’s Broker de Asigurare, Bono Broker de Asigurare Reasigurare, S.I.R. International Services Broker de Asigurare – Reasigurare şi WVP RO – Broker de Asigurare au fost sancţionate cu retragerea autorizaţiei de funcţionare şi cu radierea din secţiunea I şi trecerea în secţiunea II din Registrul intermediarilor principali, deoarece nu au respectat prevederile deciziilor emise de ASF.

Potrivit celui mai recent raport privind petițiile și informărilor de neconformitate transmise de persoanele fizice şi juridice nemulţumite de modalitatea de rezolvare a dosarelor de daună, ASF a primit în trimestrul II din acest an peste 10.000 de reclamații.

Pentru modalitatea prin care au fost rezolvate dosarele de daună, 4.834 de reclamații au fost transmise la ASF pentru Euroins şi 2.980 de petiţii pentru City Insurance. Pentru Omniasig au fost trimise 220 de petiţii, Allianz-Ţiriac – 79, Asirom – 77, Groupama – 71, Watford ICE – 61, Grawe – 49, Generali -27 şi Uniqa – 24.

 

CITEȘTE ȘI:

Un nou proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier

SPP organizează licitație pentru asigurarea RCA și CASCO a flotei proprii

Peste 2.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Ce spune premierul

 

 

Adaugati comentariu